Tuliko maailma valmiiksi?

28.06.2022

Tuliko maailma valmiiksi?

Useimpia ihmisiä motivoivat tavoitteet, olivatpa ne sitten tekemiseen, tuloksiin tai aikaan sidottuja. Myyntitehtävissä olevilla on kuukausittaiset tai vaikka puolivuosittaiset myyntitavoitteet, joita on helppo seurata tehtyjen kauppojen euroina ja kannattavuuksina. IT-projekteissa työskentelevillä on omanlaisensa ohjelmistokoodin simulointiin, valmiiksi kirjoittamiseen tai testaukseen liittyvät ajalliset tavoitteet jne.

Tavoitteellinen ihminen motivoituu siitä, että tavoitteet ovat haastavia, saavutettavia ja palkitsevia. Joitain motivoi itse tavoitteeseen pääseminen, toisia taas siitä saatavat bonukset, ylimääräiset vapaat tms. Jos pääsimme tavoitteeseemme saada ”maailma valmiiksi” juhannukseen mennessä, niin nyt juhannuksen jälkeisenä kesänä meillä on sitten aikaa suunnitella syksyn tekemistä ja toimintaa sekä lomailla.

Kesälomien jälkeen syksyn tekeminen on hyvä saada vauhtiin vauhdikkaasti. Tavoitteiden saavuttamista voi auttaa Seinäjoen kaupunginteatterilla elokuun loppupuolella järjestämämme ”Back to Work” aamukaffi- ja verkostoitumistilaisuus. Laita siis ilmoittautuminen tulemaan, vaikka saman tien (tai heti kun palaat työn ääreen) ja varaa käyntikortteja mukaan.

Syksyn aikana kaikki edunvalvonta ja vaikuttajaorganisaatiot julkaisevat hallitusohjelmatavoitteitaan ensi vuoden eduskuntavaaleihin. Niin myös kauppakamarit esittelevät ideat siitä, miten Suomesta tulee kilpailukykyinen ja kiinnostava paikka ihan jokaiselle siten, että myös valtion talous saadaan aikanaan tasapainoon. Ei ihan pieni tavoite tuleville kansanedustajille ja hallitukselle! Tuo tavoite on joka tapauksessa haasteellinen, palkitseva ja hallituskausien ylitse jatkuvan määrätietoisen työn kautta saavutettavissakin.

Toivotan kaikille oikein hyvää kesää ja rentouttavia lomia.

Tomi Kohtanen
toimitusjohtaja
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari

Tomi Kohtanen

Tomi Kohtanen

toimitusjohtaja

+358 50 5062755

Kategoriat:Pääkirjoitus