Monen kärjen taktiikalla

02.11.2021

Meitä eteläpohjalaisia on hieman alle 200 000, alueella toimii lähes 16 000 yritystä ja työttömyysaste 6,0% on Manner-Suomen alhaisin. Muualla asuvat suomalaiset pitävät meitä yrittelijäinä, itsepäisinä, luotettavina ja hieman hiljaisina. 

Yritysten suuri määrä asukaslukuun suhteutettuna tarkoittaa sitä, että yritysten keskikoko on pieni ja valtaosa yrityksistä on yhden hengen yrityksiä. Keskikokoisia yrityksiä on aika vähän ja suuria vain muutama. Yritykset ovat sijoittuneet mielestäni hienosti ympäri maakuntaa ja vaikka Seinäjoen kaupungin suhteellinen osuus maakunnan asukasluvusta on iso, niin yritysten tuottamat työpaikat, verotulot ja niiden kautta hyvinvointi on tasaisemmin jakaantunut ympäri maakuntaa. Voidaan siis hyvällä omallatunnolla ajatella, että Etelä-Pohjanmaan yrityselämässä mennään eteenpäin monen kärjen taktiikalla. 

Etelä-Pohjanmaa tarvitsee jokaista yritystä ja yritykset tarvitsevat vahvaa maakuntaa ympärilleen. Yritysten yhteys paikalliseen elämään on joka tapauksessa vahva esim. työntekijöiden ja heidän perheidensä ja heidän tarvitsemiensa palveluiden kautta. Jokainen yritys sijaitsee jossain kunnassa ja jos yrityksellä on toimitila, johtaa sinne yleinen valtion ja/tai kunnan ylläpitämä tieverkosto, vesi- ja viemäriverkosto, sähkö- ja tietoliikenneverkosto.  

Jokainen yritys on siis kiinni ympäröivässä yhteiskunnassa, vaikka yrityksen joka ikinen asiakas/toimittaja/kumppani olisikin maailman äärissä ja siten sillä, millainen maakunta meillä tulevaisuudessa on vaikuttaa myös siihen, millaisia yrityksiä meillä tulevaisuudessa on. 

Yritykset ovat Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin jäseniä ja kaikki tekeminen ja toiminta on suunnattu yritysten ja maakunnan kehittämiseen ja tulevaisuuden menestyksen varmistamiseen. Kauppakamarin jäsentyytyväisyys on kovalla tasolla ja Suomen kauppakamareiden huippua. Tähän ympäristöön on hieno tulla mukaan ja jatkaa edeltäjieni työtä.  

Olen erittäin iloinen, että meillä kauppakamarilla on osaava ja innokas tiimi palvelemaan teitä jäseniä. Etelä-Pohjanmaan kauppakamari tulee varmasti jatkamaan yhteistyötä yritysten eduksi maakunnan ja kaupunkien muiden elinkeinoelämän toimijoiden ja yritysten tukipalveluiden tuottajien kanssa, siinäkin siis monen kärjen taktiikalla! 

Ollaan yhteydessä!

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Tomi Kohtanen

Tomi Kohtanen

toimitusjohtaja

+358 50 5062755

Kategoriat:Työelämä, Pääkirjoitus