Alkuperätodistusten lomakkeeton tulostus

22.12.2021

Alkuperätodistusten lomakkeeton tulostus

Kauppakamareiden vientiasiakirjat.fi -palvelu on ollut suomalaisten vientiyritysten käytössä vuodesta 2012. Tällä hetkellä kaikki alkuperätodistukset myönnetään palvelun kautta. Vientiasiakirjat.fi -palvelu on saanut viimeisimmässä asiakastyytyväisyyskyselyssä erinomaiset arvosanat (NPS suositteluindeksi 92). Kauppakamarit haluavat sujuvoittaa vientiprosesseja ja tarjota erinomaista asiakaspalvelua jatkossakin.

Tammikuun 2022 aikana alkuperätodistusten osalta otetaan käyttöön uusi toimintatapa.

Vientiasiakirjat-palvelussa myönnetyt alkuperätodistukset voidaan tulostaa tavalliselle A4-paperille nykyisten lomakkeiden sijaan. Muutoksella pyritään helpottamaan asiakirjaprosesseja. Lomakkeista luovutaan kokonaan, kun muutos on ajettu sujuvasti läpi kohdemaissa. Siirtymäaikana tulostaminen sekä lomakkeille että paperille on mahdollista. Kun lomakkeeton tulostusominaisuus otetaan käyttöön, tiedotetaan siitä vientiasiakirjat.fi -palvelun etusivulla. Muutos ei vaikuta alkuperätodistuksen sisältöön tai myöntämisprosessiin.


Lomakkeettomassa tulostuksessa alkuperätodistuksen määrämuotoinen rakenne ja taustakuviointi säilyy ennallaan. Siirryttäessä uuteen toimintatapaan on tärkeää varmistaa, että alkuperätodistus tulostetaan värillisenä kuten tähänkin asti ja että tulostuksen laatu on hyvä. Tämä varmistaa todistusten hyväksyttävyyden kohdemaissa.
Keskuskauppakamari tiedottaa asiasta Suomessa toimivia suurlähetystöjä sekä vientimaiden viranomaisia. Ohessa on yritysten käyttöön tiedotteet (englanti, venäjä, arabia).


Annamme mielellämme lisätietoja.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Kategoriat:Kansainvälisyys