Aito Säästöpankilta erinomainen tulos vuoden ensimmäiseltä puoliskolta

10.08.2023

Aito Säästöpankilta erinomainen tulos vuoden ensimmäiseltä puoliskolta

Aito Säästöpankki Oy:n liiketoiminta kehittyi alkuvuoden 2023 aikana positiivisesti. Liikevoitto parani merkittävästi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kasvaen 24 %. Myös korkokate kasvoi 77 % yleisen korkotason nousun ja onnistuneen asiakasliiketoiminnan siivittämänä. Pankki sai alkuvuoden aikana lähes 1 000 uutta asiakasta ja sen ydinvakavaraisuus vahvistui entisestään, ollen kesäkuun lopussa 22,05 %.

– Tulokseemme heijastuu viime vuosien aikana tekemämme onnistuneet strategiset ratkaisut: laajentuminen maantieteellisesti sekä panostus erityisesti yritysasiakas – ja varallisuudenhoidon liiketoiminta-alueiden kehittämiseen. Näiden ansiosta esimerkiksi korkokatteemme takana on tarvittavaa volyymia, ja vankka vakavaraisuutemme puolestaan mahdollistaa investoinnit toimintamme kehittämiseen asiakkaidemme hyväksi, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kertoo.

Rahasto- ja vakuutussäästöt kasvussa

Alkuvuotta varjosti globaali poliittinen ja taloudellinen tilanne, yritysten epävarmuus ja kuluttajien alhainen luottamus. Suomen kotitalouksien asuntoluottokannan yleinen kehitys oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla -1,32 %. 

– Aito Säästöpankin asuntoluottokanta supistui alkuvuoden aikana vain 0,8 %. Kotitalouksien asuntoluottokannan yleiseen kehitykseen peilattuna asuntoluottokantamme toisin sanoen kehittyi yleistä markkinakehitystä myönteisemmin, Ahonen painottaa.

Myös Aito Säästöpankin asiakasvarat laskivat 1 %.

– Inflaatio sekä korkotason ja elinkustannusten nousu ovat saaneet asiakkaat turvautumaan pahan päivän varalle kerryttämiinsä säästöihin. Haastavasta tilanteesta huolimatta suurin osa asiakkaistamme kuitenkin onnistui pitäytymään pitkän aikavälin sijoitusstrategiassaan, sillä rahasto- ja vakuutussäästöjen osuus asiakkaidemme salkuissa kasvoi 3,56 %, Ahonen kertoo.

Neuvotteluun tullessaan yhä useampi Aito Säästöpankin asiakas valitsee verkkotapaamisen konttoritapaamisen sijaan. Verkkotapaamisten määrä kasvoi alkuvuoden aikana 11 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Rekrytointeja ja lahjoituksia lasten hyvinvointiin


Aito Säästöpankki on vahvistanut alkuvuoden aikana organisaatiotaan uusien asiantuntijoiden rekrytoinneilla erityisesti yritysasiakasliiketoiminta-alueella. Kuluvana kesänä pankki on lisäksi tarjonnut kesätyön kahdeksalle korkeakouluopiskelijalle. 

– Olemme pystyneet tarjoamaan kesätyöntekijöille aiempaa monipuolisempia työtehtäviä esimerkiksi markkinoinnin, henkilöstöhallinnon, riskienhallinnan, asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä, Ahonen iloitsee.

Kesäkuussa Aito Säästöpankki lahjoitti yhteensä 70 000 euroa Hyviä tekoja -äänestyksen kautta toimialueensa hyvinvointia edistäville toimijoille.

– Vuoden 2023 hyvillä teoilla tuimme erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviä toimijoita. Lahjoituksia ohjattiin esimerkiksi lasten ja nuorten harrastusrahastoon, skeittiparkin rakentamiseen ja kerhotoiminnan järjestämiseen, Ahonen kuvailee.

Asuntolainaratkaisu tunnissa

Aito Säästöpankin alkuvuoden tulos enteilee myös loppuvuodelle vahvaa tulosta. 

– Tuloskuntomme on erinomainen, toimialueemme elinvoimainen ja ydinosaamisellemme, henkilöasiakkaiden talouden valmentamiselle ja yritysten tuloskunnon kirittämiselle, on haastavassa markkinatilanteessa aivan erityinen tilaus, Ahonen toteaa.

Myös kysyntä näyttää piristymisen merkkejä.

– Asuntolainahakemusten määrä on ollut meillä voimakkaassa kasvussa kesän alusta lähtien. Tähän vaikuttaa osaltaan kesällä lanseeraamamme asiakaslupaus: ruuhkavuosien ja asunnonvaihtokiireiden kanssa painivat nimittäin saavat meiltä kokonaistaloutensa huomioon ottavan aidon ystävän asuntolainaratkaisun tunnissa, Ahonen kertoo tyytyväisenä.


Markkinoilla uskotaan, että voimakkain korkojen nousu on nyt nähty.

– Toivon EKP:n ilmoittavan selkeästi, ettei se enää nosta korkoja. Tämä toisi uskoa paitsi pankkibusinekseen, myös koko Suomen talouteen, Ahonen päättää.

Lisätietoja:
Pirkko Ahonen
toimitusjohtaja | Aito Säästöpankki | 050 407 0334 | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | @PankkiPirkko

Aito Säästöpankin avainlukuja 1.1.–30.6.2023

(Vertailukausi 1.1.–30.6.2022)

Asiakasmäärä74 644 (76 850)
Tase1,39 mrd. € (1,32 mrd. €)
Luotot1,47 mrd. € (1,45 mrd. €)
Liikevoitto 9,5 milj. € (7,6 milj. €)
CET122,05 % (21,42 %)Aito Säästöpankki Oy on valtakunnalliseen Säästöpankkiryhmään kuuluva paikallinen säästöpankki. Pankki palvelee Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Pankin tehtävänä on edistää säästämistä sekä asiakkaiden ja koko toimialueen taloudellista hyvinvointia tarjoamalla henkilökohtaista talouden valmennusta ja sujuvaa pankkipalvelua kanavasta, ajasta ja paikasta riippumatta.

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat