Vaikuttamistyöllä syntyy tuloksia

10.05.2024
Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Tomi Kohtanen

Vaikuttamistyöllä syntyy tuloksia

Kauppakamarin edunvalvonta- ja vaikuttamistyö yritysten puolesta on usein vaikeaa, mutta onnistuessaan erittäin antoisaa. Tapaamme mm. kansanedustajia säännöllisesti pari kertaa vuodessa ja keskustelemme lähes viikoittain Etelä-Pohjanmaan liiton ja ELY-keskuksen johdon kanssa. Seuraamme myös aktiivisesti erilaisista lakialoitteista ja suunnitelmista tehtyjä lausuntopyyntöjä ja teemme lausuntoja ja nostamme asioita keskusteluun myös vaikkapa lehtien mielipidekirjoitusten kautta.

Yksi hyvin yleinen teema liittyy liikenneinfraan, jonka kehittämiseksi osallistumme mm. pääratatyöryhmään, Vt3:n, Vt19:n ja Vt18 työryhmiin ja tapaamme Väyläviraston ja Trafin väkeä niin pidempiaikaisen 12-vuotisen liikennejärjestelmätyön kanssa kuin lyhyemmän aikavälin hankkeissakin.

Viime viikolla saimme ilouutisen, kun Valtionvarainministeriö julkisti ehdotuksen toiseksi vuoden 2024 lisätalousarvioksi. Mukana oli nimittäin 11 miljoonaa euroa Kurikan Jalasjärvellä sijaitsevan Vt3:n ja Vt19:n risteyksen rakentamiseen, jossa nykyinen tasoliittymä muutetaan kevennetyksi yksiramppiseksi eritasoliittymäksi. Tätä hanketta on jo vuosia viety eteenpäin isolla joukolla niin maakuntaliiton, Kurikan kaupungin, kuljetusyritysten kuin muidenkin kumppaneiden kanssa.

Aikaisempien vuosien vaikuttamistyön tuloksista saamme edelleen nauttia ajaessamme vaikkapa Seinäjoen Itäväylää pitkin etelästä pohjoiseen tai autoillessamme Lapua-Seinäjoki -tien ohituskaistoilla. Paljon työtä on toki vielä edessäkin, sillä maakunnassa on monta huonokuntoista tietä ja uudistusta kaipaavaa risteystä. Yhdessä erinomaisten kumppaneiden kanssa uskon tuloksia kuitenkin syntyvän myös tulevina vuosina.

Onnistuneen vaikuttamistyön tulokset ovat konkreettinen hyöty kaikille yrityksille kauppakamarin jäsenyydestä. On tärkeää, että yritykset haluavat kehittää maakuntaa ja auttaa sitä kautta myös itseään logistiikan paranemisena ja vaikkapa tulevaisuuden työvoimatarpeen parempana hallintana. On arvokasta, että teidänkin yrityksenne/organisaationne on mukana mahdollistamassa jäsenyyden kautta tämä yhteinen hyvä!

Hyvää kevään jatkoa,

Tomi Kohtanen

Tomi Kohtanen

toimitusjohtaja

+358 50 5062755