Kasvuyrityksiä etsimässä

26.04.2024
Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Tomi Kohtanen

Kasvuyrityksiä etsimässä

Yritysten kasvu ei ole vain yksittäisen yrityksen etu, vaan se vaikuttaa koko yhteiskuntaan yrityksen innovoidessa, työllistäessä, maksaessaan veroja ja rakentaessaan uusia verkostoja. Kasvuhakuisia yrityksiä tulee tukea ja luoda edellytyksiä menestykselle. Kasvu Open ja järjestämämme Pohjalainen Kasvupolku tekee juuri tätä. 

Minulla oli suuri kunnia olla mukana tuomaristossa, joka valitsi yli 20:sta Pohjalaiselle Kasvupolulle hakeneesta yrityksistä 15 viime viikolla julkistettua ja mielestämme parasta potentiaalista kasvuyritystä kasvupolun jatkosparrauksiin. Yritykset tapaavat siis asiantuntijoita ja sparraajia, jotka auttavat heitä mm. myynnin, markkinoinnin, strategian, rahoituksen, rekrytoinnin tai vaikkapa organisoitumisen kanssa. 

Jatkoon valittujen yritysten keski-ikä oli kuusi vuotta, joten vaikka mukana oli aivan alkuvaiheen yrityksiä, niin osalla toimintavuosia oli takana jo useita kymmeniä. Yrityksistä 60% haki voimakasta kasvua ja loput 40% maltillista kasvua. Valittujen yritysten tiimin keskimääräinen kasvutavoite oli kuudesta henkilöstä kymmeneen henkilöön. Osalla yrityksistä markkina-alue oli vielä paikallinen, mutta osalla jo valtakunnallinen tai jopa Euroopan tai maailmanlaajuinen. Liikevaihdon odotettiin kasvavan vajaasta puolesta miljoonasta eurosta kolmen vuoden sisällä 1,2 miljoonaan euroon. 

Kasvupolku järjestettiin tänä vuonna jo toista kertaa yhdessä Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan seudun kanssa. Mukaan haki yrityksiä niin Etelä-Pohjanmaalta, Vaasan seudulta, Pietarsaaren seudulta kuin Kokkolastakin. Todellinen Pohjalainen Kasvupolku siis. 

Vuosittain järjestettävä kasvupolku on yksi monista työkaluista, joilla tuemme maakunnan kasvuyritysten menestymistä. Teemme tässäkin yhteistyötä mainioiden kumppaneidemme kanssa. Joten kiitos Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Into Seinäjoki, Sedu, Ilmajoen kunta, Alavuden Kehitys, Kurikan kaupunki ja Viexpo kun olette tekemässä tätä Etelä-Pohjanmaan osuutta kanssamme! 

Tästä on hyvä kasvaa lisää! 

Tomi Kohtanen

Tomi Kohtanen

toimitusjohtaja

+358 50 5062755