Enterprise Europe Network: Hyötytietoa kansainvälisille markkinoille tähyäville yrityksille

24.08.2023

Kiina-maakatsaus: Vihreän siirtymän toteutuminen riippuvainen Kiinasta – suurvaltakilpailu tuonut poliittiset riskit myös yritysten vientinäkymiin

Kiinalla on suuret saappaat vihreän siirtymän toteutumisessa. Business Finland on tehnyt vientioppaan vastuullisuusasioista ja liiketoimintamahdollisuuksista Indonesiassa. Keskuskauppakamarissa on meneillään Vuoden vastuullisuusteko kilpailu, johon odotetaan ilmoittautumisia 1.10. mennessä.

Keskuskauppakamari julkaisi kesäkuussa 2023 uuden Kiina-katsauksen. Siinä käsitellään Kiinan liiketoimintaympäristöä, riskien hallintaa, talouskehitystä ja maan suhteita Yhdysvaltoihin, EU:hun ja Venäjään.

Business Finlandin vientiopas

Liiketoiminnan laajentaminen uusille markkinoille on aina strateginen päätös, jonka takana on oltava sekä kykyä että halua kansainvälistyä. Business Finlandin vientiopas on hyvä yhteenveto asioista, mitä yrityksen tulee ottaa huomioon.

Indonesian uuden pääkaupungin kehittäminen avaa liiketoimintamahdollisuuksia

Indonesia aikoo siirtää pääkaupunkinsa Jakartasta uuteen Nusantara-nimiseen kaupunkiin vuoteen 2024 mennessä. Maan tavoitteena on rakentaa älykäs, huipputeknologiaa hyödyntävä, vihreä metropoli, joka toimii uusiutuvalla energialla.

Indonesian hallitus on tehostamassa yhteistyötään eri kansainvälisten järjestöjen, rahalaitosten ja hallitusten kanssa, mukaan luettuna Suomen hallitus ja Team Finland -organisaatiot.

Team Finland on järjestänyt useita tilaisuuksia, joissa suomalaista teknologiaa on esitelty Indonesian hallitukselle. Nusantaran kehitys avaa liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa koulutus-, terveydenhuolto- ja energia-alan sektoreille.

Lisätietoja:

Tam Nguyen
tam.nguyen@finnpartnership.fi
Team Finland Indonesia

Suomen suurlähetystön Indonesian maakatsaus
Talous- ja bisnesnäkymistä Kaakkois-Aasian suurimmalla markkinalla – Indonesia yllättää moniulotteisuudellaan

Suomen suurlähetystö, Jakarta
+62 212 939 3000
sanomat.jak@formin.fi

Enterprise Europe Network
Johanna Niemistö
asiantuntija
kansainvälistyminen, maa- ja markkinatieto,
kansainväliset yrityskontaktihaut
Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari kuuluu Euroopan komission alaiseen yritystukiverkostoon Enterprise Europe Networkiin (EEN), joka on kaikille Suomessa toimiville pk-yrityksille maksuttomia kansainvälistymispalveluita tarjoava verkosto. EEN-verkosto toimii yli 60 maassa ja käsittää yli 3000 asiantuntijaa. Mukana olevat maat löytyvät EEN Europa -sivuilta ja yhteydenotot näihin tehdään oman maan EEN-yksikön kautta.

Kategoriat:Kansainvälisyys, Vienti, Kauppakamari