Meillä saa tehdä virheitä – inhimillisyys korostuu VM Carpetin palvelussa

28.02.2023
VM Carpet toimitusjohtaja Harri Viita-aho

50-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna viettävän VM Carpetin menestyksen takana on osaava henkilöstö ja erityislaatuinen palvelualttius. Yritys kertoo, että menestys on vaatinut jatkuvaa työtä palvelun kehittämisessä.

VM Carpet Nykyinen toimitusjohtaja Harri Viita-aho, 54, on luotsannut yritystä vuodesta 2016 saakka. Kutomakoneiden keskellä lapsuutensa viettänyt Viita-aho kertoo toimineensa yrityksessä monessa eri roolissa ennen siirtymistään toimitusjohtajaksi.

– Perheyrityksessämme arvot nousevat keskeiseen rooliin. Meillä on hyvät työntekijät, jotka ovat nopeasti omaksuneet työyhteisön arvomaailman asiakkaiden palvelemisessa. Pyrimme vastaamaan ja ratkaisemaan asiat ripeästi.

VM Carpet kutoo matot Suomessa Lappajärvellä. Asiakaspalvelu yrityksessä on monimuotoinen ja tavoitteellinen. Palvelu ulottuu kaikkialle Suomeen ja mattoja viedään yli 30 eri maahan. – Olen ylpeä palvelutasostamme. Digitaalinen maailma on otettu palveluissamme yhdeksi työkaluksi, mutta meillä ihmiset ja inhimillisyys on kaiken keskiössä.  Viita-aho kertoo.

Monipuolinen palvelu on menestyksen perusta

Perinteinen asiakaspalvelu ja reklamaatioiden käsittely on VM Carpetilla hoidettu aina tunnollisesti. Asiakkaan kohtaaminen kasvotusten tai puhelimella on isossa roolissa.

– Henkilökohtaiset tapaamiset ovat meidän arkeamme, se on myös parasta markkinointia. Yrityksessä on yhteen puhaltamisen henki ja se näkyy ja tuntuu asiakkaillemme, kertoo projektimyyntipäällikkö Minna Kivelä.

Minna Kivelä johtaa projektitiimiä, joka palvelee suunnittelijoita, arkkitehtejä ja yhteistyökumppaneita tekstiililattioiden ja räätälöityjen mattojen osalta kaikkialla Suomessa.

– Koulutamme jälleenmyyjiä ja suunnittelijoita materiaalituntemukseen aina kasvokkain. Ylivoimaisen palvelutason takaamiseksi olemme tavoitettavissa pienemmissäkin asioissa. Meillä reklamaatiotkin käsitellään aidon inhimillisesti, jos teemme virheitä niistä opitaan, myyntipäällikkö Mike Jyränoja, 37, kertoo.

Vaikka palvelussa korostetaan perinteisiä menetelmiä, digitaalisuus on otettu rinnalle. Verkkosivustolla on automatisoituja botteja palvelemassa ja ohjaamassa sujuvasti asian oikeille lähteille. Jälleenmyyjien kanssa yritys on laajentanut jatkuvasti integraatioita tilaustenkäsittelyn ja logistiikan ratkaisuissa.

– Olen ollut yli 30 vuotta töissä VM Carpetilla, meillä on aina ollut halu palvella asiakkaita nopeasti. Meillä on hyvä henki, jokainen auttaa toinen toistaan – se huokuu asiakkaillemme saakka, Merja Sillanpää, asiakaspalvelusta kertoo.

Juhlavuoden teemana inhimillisyys

Viita-Aholle inhimillisyys arjessa on myös tärkeä henkilökohtainen arvo. Tämä näkyy VM Carpetin palvelussa.

– Menestys vaatii kekseliäisyyttä, rohkeutta ja välillä myös virheiden tekemistä. Meillä saa tehdä virheitä palvelemisessakin, opimme niistä ja korjaamme ne. Virheet ovat osa kehitystyötä, sillä niiden kautta oppii aina jotakin tärkeää, Viita-Aho toteaa.

VM-Carpet Oy on Lappajärvellä toimiva mattokutomo, joka työllistää 34 henkilöä. Yritys on perustettu vuonna 1973 ja sen liikevaihto on 6,9 miljoonaa (2021). VM Carpetin omistaa Viita-ahon perhe, ja sen toimitusjohtaja on Harri Viita-aho.

Lisätietoja:

Jaana Saarela

Markkinointikoordinaattori

040 7593434

jaana.saarela@vm-carpet.fi

Miika Ihander

Myyntijohtaja

050 5998942

miika.ihander@vm-carpet.fi

Kategoriat:Yritysuutinen, Jäsenemme tiedottavat