Amazing Cleaneri -kilpailu 

20.04.2023
Amazing Cleaneri finaali Seinäjoen Ideaparkissa. Kuva: Lehtikuva / Petriina Alanko 

Amazing Cleaneri -kilpailu 

Talonhenki Etelä-Pohjanmaa Oy:n järjestämän siivousalan asennekilpailun tavoitteena on lisätä alan arvostusta, kiinnostavuutta ja työllistymistä. Lisäksi sen tavoitteena on kaataa vääriä oletuksia ja uskomuksia siivousalasta. 

Siivousala on yksi haasteellisimmista aloista löytää oikean asenteen omaavia tekijöitä. Lisäksi alan suurimpia ongelmia on työntekijöiden vaihtuvuus. Kotisiivouksiin erikoistunut Talonhenki Etelä-Pohjanmaa Oy päätti lähteä nostamaan alan arvostusta ja houkuttelevuutta kyseisen kilpailun avulla. Yrityksen toimialueena on Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alue, mutta kilpailu on valtakunnallinen.  

”Talonhenki Etelä-Pohjanmaa  on kasvuyritys, koska ihmiset ovat oppineet keskittymään yhä enemmän omaan hyvinvointiinsa sekä arvostavat omaa vapaa-aikaansa ja näin ollen mieluusti ostavat myös arjen palvelut.” summaa yrityksen toimitusjohtaja ja yrittäjä Karita Alanko.  ”Yrityksen tärkeimmät arvot ovat hyvinvoivat työntekijät sekä ammattitaitoinen ja laadukas palvelu.”, hän kiteyttää. ”Yrityksen palveluihin kuuluvat monet muutkin palvelut arjen helpotukseksi, koti- ja yrityssiivousten lisäksi.”

Alangolla on pitkä työhistoria siivousalalta ja hän on nähnyt vuosien saatossa saman haasteen työntekijöiden saatavuudessa sekä työsuhteiden pituuksissa. “Tämä haaste on ollut aina kehityksen alla. On kokeiltu erilaisia kannustimia sekä keinoja saada ja pitää hyviä työntekijöitä.” Alanko kertoo. 

Mistä kaikki lähti? 

Tämä kilpailu sai idean siitä, että Alanko aikoinaan itse osallistui vastaavaan kilpailuun joskus nuoruudessaan. “Olin juuri alalle tullut nuori, siivouksen palveluesimies ja minut valittiin edustamaan silloista työnantajaani.” Alanko muistelee. “Muistan kokemuksen nostaneen omaa arvostustani alaa kohtaan ja olen edelleen samalla alalla.”, hän painottaa.

Kilpailu päätettiin järjestää ensimmäisen kerran vuonna 2019 nimellä Miss Beauty Cleaner ja se sai silloin suuren suosion sekä paljon positiivista palautetta. Maailman tilanteen vuoksi tapahtuma on ollut tauolla nämä välivuodet. Onneksi siivousala on ollut viime aikoina positiivisessa mielessä paljon esillä, joten tämä kilpailu edesauttaa entisestään alan oikean ja kannustavan mielikuvan luomista.  

Tänä vuonna halutaan antaa mahdollisuus kaikille alalla työskenteleville, joten kilpailun nimeksi muutettiin Amazing Cleaneri. Kilpailu startattiin lähettämällä kutsu Suomen siivousalan yrityksille ja heidän tehtävänään oli valita omasta organisaatiostaan edustaja tähän kisaan. Hakijoista valittiin kymmenen loistavaa ja rohkeaa kandidaattia, jotka stailattiin ja kuvattiin ammattilaisten toimesta Seinäjoella. ”Päivä oli ikimuistoinen ja mukana olleet kokivat yhteenkuuluvaisuuden tunnetta sekä yhteen hiileen puhaltamista. Kandidaattien ajatuksien perusteella kilpailu koetaan erittäin positiivisena ja kannustavana alaa kohtaan., Alanko jatkaa. ” Tapahtuma on aikomus järjestää myös jatkossakin, jotta myös uusi sukupolvi oppisi tuntemaan alaa.”

Kandidaattien kuvat on julkaistu ja esitelty tapahtuman sivuilla Facebookissa ja Instagramissa (Amazing Cleaneri). Yleisö pääsee myös valitsemaan oman suosikkinsa nettiäänestyksellä. Finaalissa 29.4. Seinäjoen Ideaparkissa, arvovaltainen tuomaristo valitsee Amazing Cleaneri -kulta, -hopea ja -pronssi. Päätuomarina toimii tapahtuman suojelija Suomen kansanedustaja Paula Risikko ja tapahtuman juontaa vuoden 2020 Miss Suomi Viivi Aaltonen

Lisätietojen antajat: 

Karita Alanko 
Toimitusjohtaja 
044-2401612 
ep@talonhenki.fi 

Petriina Alanko 
Johdon assistentti 
044-2040380 
ep@talonhenki.fi 

Linkit: 

www.talonhenki.fi 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100068677390856 https://www.instagram.com/amazingcleaneri/

Lisätietoja yrityksestä: 

Talonhenki Etelä-Pohjanmaa Oy on toiminut siivousalalla 14 vuotta. Sen palkkalistoilla työskentelee 20 henkilöä, joista 16 hoitaa cleanerin tehtäviä. Liikevaihto oli vuonna 2022 n. 460 000€.

Kategoriat:Yritysuutinen, Jäsenemme tiedottavat