Aito Säästöpankin Yksityispankki kasvaa voimakkaasti

05.06.2024

Aito Säästöpankin Yksityispankki kasvaa voimakkaasti

Aito Säästöpankki perusti varainhoitoa tarjoavan Yksityispankin vuonna 2022. Yksityispankissa varainhoidon asiantuntijoina työskentelevät yksityispankkiirit, jotka palvelevat niin yksityis-, yritys- kuin yhteisöasiakkaita ja heidän varallisuuttaan kokonaisvaltaisesti. Yksityispankin asiakasmäärä on kasvanut lyhyessä ajassa merkittävästi erittäin kilpailuilla markkinoilla.

– Kuluva vuosi on ollut erinomainen varainhoitopalveluja tarjoavalle Yksityispankillemme. Olemme tehneet alkuvuoden aikana yksityispankkisopimuksia huomattavasti enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana, kertoo Aito Säästöpankin sijoitusjohtaja Pia Liinavuori.

– Sijoittamisesta ja säästämisestä puhutaan tänä päivän paljon aiempaa enemmän. Sijoittamisesta on tullut trendikästä, ja yhä useammat nuoretkin ovat ryhtyneet sijoittamaan. Tänä päivänä lainojen lisäksi myös varainhoidon palveluja kilpailutetaan. Varainhoidon palveluiden markkinat ovat erittäin kilpaillut, ja siksikin olemme lyhyessä ajassa saavuttamiimme tuloksiin erittäin tyytyväisiä, Liinavuori kertoo.

Ei valmiita sijoitusratkaisuja


Aito Säästöpankki haluaa erottua kilpailijoistaan tarjoamalla asiakkailleen asiakaslähtöistä ja henkilökohtaista asiantuntijapalvelua myös Yksityispankin puolella.

Panostamme merkittävästi asiakaskohtaamisiin. Yksityispankkiirimme eivät tarjoa asiakkaille valmiitasijoitusratkaisuja. He suunnittelevat yhdessä asiakkaan kanssa sijoitussuunnitelman, joka perustuu aina asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen ja tarpeisiin, konkreettisiin tavoitteisiin sekä siihen, mihin kertyvää sijoitusvarallisuutta on tarkoitus tulevaisuudessa käyttää. Mikäli asiakkaalla on tarvetta sukupolvenvaihdokselle tai perintösuunnittelulle, on asiakkaan käytettävissä myös pankkilakimiehen palvelut, sanoo Liinavuori.

– Myös suomalaisuus on pankillemme vahva kilpailuetu, jota asiakkaat tuntuvat näin epävarmoina aikoina arvostavan entistäkin enemmän. Lisäksi olemme saaneet erityisesti yritysasiakkailta kiitosta siitä, että meiltä löytyy kaikki tarvittavat asiantuntijat saman katon alta.

Aito Säästöpankin Yksityispankin palvelut on suunnattu yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille, joilla on sijoitettavaa varallisuutta vähintään 200 000 euroa.

Pankki tarjoaa kaikille henkilö- ja yritysasiakkailleen ilmaisen taloustuokion, jossa käydään läpi asiakkaan talous kokonaisuutena. Oman talouden tuokion ja Yrityksen taloustuokion tavoitteena on muodostaa kokonaisvaltainen näkemys asiakkaan taloudesta ja tehdä pitkän aikavälin suunnitelma taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Asiantuntevaa palvelua

Realistiset tavoitteet ovat kaiken a ja o, myös Yksityispankin asiakkaiden kohdalla.

– Sijoittamisessa puhutaan monesti vain tuotosta tai pitkän tai lyhyen aikavälin sijoituksista. Nämä asiat merkitsevät ihmisille eri asioita, siksi mielestäni on tärkeää puhua aina konkretiasta. Jollekin lyhyen aikavälin sijoittaminen tarkoittaa viittä vuotta, toiselle kahta viikkoa. Yksityispankkiirimme pyrkivätkin aina saamaan selville asiakkaan todelliset tavoitteet ja löytämään niihin sopivimmat ratkaisut. Myös asiakkaan odotukset ja toiveet Yksityispankki-palvelua kohtaan huomioidaan aina yksilöllisesti.

– Yksityispankki sopii asiakkaille, jotka haluavat antaa kokeneiden ja luotettavien asiantuntijoidemme huolehtia heidän sijoituksistaan ja varallisuudestaan. Yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille, joilla ei ole halua tai aikaa itse seurata aktiivisesti markkinoita, vaan jotka ovat valmiita maksamaan ulkopuolisesta ammattimaisesta palvelusta aivan kuten siivouksesta, kauneudenhoidosta tai muista palveluista. Laajasta sijoitustuotevalikoimastamme löytyy ratkaisu jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin.

–  Toisaalta Yksityispankki-palvelu voi täydentää esimerkiksi kotimaan pörssissä itsenäisesti kauppaa käyvän sijoitusstrategiaa, jolloin sijoittaja saa varainhoidon avulla laajempaa hajautusta varallisuudelleen, toteaa Pia Liinavuori.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Pia Liinavuori
sijoitusjohtaja | Aito Säästöpankki | 040 537 3608 | pia.liinavuori@saastopankki.fi |


Aito Säästöpankki Oy on valtakunnalliseen Säästöpankkiryhmään kuuluva paikallinen säästöpankki. Pankki palvelee Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Pankin tehtävänä on edistää säästämistä sekä asiakkaiden ja koko toimialueen taloudellista hyvinvointia tarjoamalla enkilökohtaista talouden valmennusta ja sujuvaa pankkipalvelua kanavasta, ajasta ja paikasta riippumatta.

Kategoriat:Kasvu, Yritysuutinen, Jäsenemme tiedottavat