Esittelyvuorossa uusi harjoittelijamme Jemilia Luhtala

12.09.2024

Esittelyvuorossa uusi harjoittelijamme Jemilia Luhtala

Olen Jemilia Luhtala, kauppakamarin uusi harjoittelija. Opiskelen Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi 3. vuotta. Suuntaudun johtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Olen kotoisin Pietarsaaresta, mutta asunut Seinäjoella jo useamman vuoden. Minulle oli jo lukiossa selvää, että haluan päästä opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi. Seinäjoki valikoitui kaupungiksi, koska olin muuttanut tänne jo lukion jälkeen viettämään välivuotta. Olen opintojen alusta asti odottanut harjoittelua ja vihdoin sen aika on koittanut!

Ensimmäisen vuoden ajan opiskelin kaikille yhteisiä opintoja ja suuntautuminen tapahtui toisella vuodella. Olin pitkään ollut varma, että valitsen suuntautumiseksi markkinoinnin. Kuitenkin ensimmäisen vuoden aikana mielenkiintoni heräsi erityisesti henkilöstöhallinnon työtehtäviin, sillä sen kautta pääsee vaikuttamaan työntekijöiden viihtyvyyteen, kehittymiseen sekä sitoutumiseen organisaatiossa. Toisena kiinnostuin liiketoiminnan kehittämisestä, sillä se on jatkuvaa prosessia yrityksien kasvamisen ja menestymisen kannalta.

Aikaisempi työkokemukseni on kaupan alalta kuuden vuoden ajan. Työkokemukseni on opettanut minulle erityisesti asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja. Harjoittelun aikana pääsen auttamaan tapahtumien ja koulutuksien järjestämisessä, jotka auttavat Etelä-Pohjanmaan yrityksiä kehittymään. Odotan innolla tulevia kuukausia, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden päästä hyödyntämään koulussa opittuja asioita käytännössä sekä kehittämään omia taitojani ja oppimaan uutta.