Vuoden esimerkilliset eteläpohjalaiset työnantajat ovat Kerabit Kattoelementit ja PowerPark

17.01.2024
Vuoden esimerkilliset eteläpohjalaiset työnantajat: PowerPark Oy, Hopea-Puro Oy ja Riikku Group Oy.

Ensimmäinen Vuoden esimerkillinen eteläpohjalainen työantaja -tunnustus on myönnetty kahdelle yritykselle: Kerabit Kattoelementit Oy sai 1. palkinnon alle 50 henkilöä työllistävien sarjassa ja PowerPark vähintään 50 henkilöä työllistävien sarjassa. PowerParkin omistaa Lillbacka Powerco Oy.

Kunniamaininnan saivat Hopea-Puro Oy ja Riikku Group Oy.

Vates-säätiö, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja Etelä-Pohjanmaan Yhteiskuntavastuuryhmä pitävät tärkeänä antaa tunnustusta työnantajille, jotka toimivat esimerkillisesti esimerkiksi rekrytoimalla vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia, kuten osatyökykyisiä, maahan muuttaneita tai vailla työkokemusta olevia henkilöitä. Nämä työnantajat rekrytoivat monimuotoisesti eli palkkaavat eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia. He panostavat henkilöstön hyvään perehdytykseen ja työhyvinvointiin sekä tukevat työssä pysymistä tai sinne paluuta esimerkiksi mukautuksilla ja muilla yksilöllisillä ratkaisuilla.

Kilpailuun pyydettiin ehdotuksia, ”ilmiantoja” niin julkisen kuin yksityisenkin tahon pienistä ja isoista työnantajista. Ilmiantoja tuli toistakymmentä, ja jokainen ehdotettu työnantaja täytti vähintään osan kriteereistä.

PowerParkin perusajatuksena on tuottaa hyvää oloa meille kävijöille ja tämän palkinnon myötä on ilo huomata, että myös työntekijät voivat PowerParkissa hyvin. Työntekijäkaarti on monimuotoinen nuorista eläkeläisiin ja suomenkielisistä kansainvälisiin osaajiin. Yritys antaa mahdollisuuden kokeilla työhön paluuta työelämästä poissaolon jälkeenkin.  Monimuotoinen työpaikka on kaikille rikkaus ja mahdollistaa uusien ideoiden syntymisen erilaisten ihmisten kohdatessa ja tehdessä yhdessä töitä yhteisten päämäärien eteen,” Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin toimitusjohtaja Tomi Kohtanen perustelee valintaa.

Kerabit Kattoelementit Oy toimii rakennusalalla, jossa taantuma vaikeuttaa monen yrityksen toimintaa tällä hetkellä. Yrityksen perehdytysprosessi koetaan toimivaksi ja se toimii esimerkillisesti myös kansainvälisten osaajien työllistämisessä ja edistää heidän kotoutumistaan Suomeen ja Etelä-Pohjanmaalle. Se pyrkii pitämään kaikki työntekijänsä taloudellisesti vaikeista ajoista huolimatta.”

Vuoden 2023 esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustus julkistettiin 17.1.2024 Meirän Rekry -messujen yhteydessä järjestettävillä Opinlakeus-oppilaitosverkoston messuilla Seinäjoki-Areenalla.

Tunnustus jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

yrityspalvelujohtaja Aki Ruotsala, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
aki.ruotsala@te-toimisto.fi
p. 0295 046 257

toimitusjohtaja Tomi Kohtanen, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
tomi.kohtanen@kauppakamari.fi
p. 050 506 27 55

viestintävastaava Kati Savela-Vilmari, Vates-säätiö
kati.savela-vilmari@vates.fi
p. 044 587 9568

Tunnustuksen myöntäjät:

Vates-säätiö sr
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
Etelä-Pohjanmaan Yhteiskuntavastuuryhmä, johon kuuluvat

Buusti ry
Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry
Tulevaisuuden sote-keskus -hanke/Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Seinäjoen kaupunki / työllisyyspalvelut
Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus / Valo-Valmennusyhdistys ry

Kategoriat:Palkitseminen, Kauppakamari, Työelämä