HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi

Paikka: Kupoli, Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki, Keskuskatu 9, 60100 Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 24.2.2020
Kouluttaja: useita

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin. Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Katso video HHJ® -kurssista

Kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

Tervetuloa aktivoimaan ja kehittämään hallitustyöskentelyä HHJ® -kurssille!

Koulutukseen osallistuvat saavat lisäksi Hyvä hallitustyö, 7. uudistettu painos -kirjan.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Ilmoittauduthan 24.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537

Lue Antero Virtasen blogikirjoitus: Saako hallitus asioita aikaan?

HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen kurssi kokonaisuutena:

Kurssin laajuus:
Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4–6h) ja lukupaketti.

Sisältö:
Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla.

Kurssiin sisältyvä kirjallisuus:
Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen, Helsingin Kamari Oy
Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä Hyvä hallitustyö -kirjassa)

• HHJ 1. jakso: Hyvä hallintotapa 3.3.2020

• HHJ 2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi 17.3.2020

• HHJ 3. jakso: Strategiatyö 31.3.2020

• HHJ-kurssi ryhmätyöiltapäivä 7.4.2020

• HHJ 4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus 14.4.2020

HHJ -konsepti:
HHJ -konsepti on Tampereen kauppakamarin yhdessä Hallituspartnerit ry:n kanssa alulle panema valtakunnallinen koulutuskokonaisuus, jossa on mukana 19 kauppakamaria. HHJ -koulutuskokonaisuus koostuu HHJ -kurssista, HHJ -tutkinnosta, HHJ -puheenjohtajakurssista sekä HHJ -yhteisöstä.

HHJ -tutkinto
HHJ -kurssiin osallistuneilla on mahdollisuus osallistua erilliseen Tampereen kauppakamarin järjestämään HHJ-tutkintotilaisuuteen.

HHJ -yhteisö
HHJ -yhteisön jäseneksi pääsevät HHJ -kurssin suorittaneet henkilöt eri kauppakamarien alueilta.

Jäsenhinta 1750 euroa (+alv)
Normaalihinta 2500 euroa (+alv)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella sähköinen työtila kurssin ajaksi, koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla.

Jaksot:

1. jakso: Hyvä hallintotapa 3.3.2020 klo 12.00–16.30
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi 17.3.2020 klo 12.00–16.30
3. jakso: Strategiatyö 31.3.2020 klo 12.00-16.30
Ryhmätyöiltapäivä 7.4.2020 klo 12.00–16.30
4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus 14.4.2020 klo 8.30–15.30

Ennen 1,2 ja 3:n jakson alkua on tarjolla lounasta klo 11.00-12.00

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen