Verkot kv-vesille

Ennen koronaa vientiyritysten määrä Suomessa lisääntyi tasaisesti n. 1000 yrityksellä per vuosi. Korona ja sisä- ja ulkorajaliikenteen rajoitukset ovat tehneet hallaa niin kokeneiden viejien kuin etenkin juuri vientiään aloittaneiden yritysten liiketoimille. Henkilökohtaisilla suhteilla kun on yhteistyötä aloitettaessa erittäin suuri merkitys mm. markkinoihin tutustuttaessa sekä jälleenmyyjien hoidossa ja sitouttamisessa.

Mistä sitten etsiä kontakteja, kun matkustamaan ja messuille ei pääse? Yksi palveluista on Enterprise Europe Network-verkosto, kotoisammin vain EEN. Tarjolla olevat palvelut ovat maksuttomia ja tällä hetkellä lähes kokonaan virtuaalisia.

Tässäpä sinulle muutama esimerkki, miten EEN voi auttaa:

1) Haluat löytää ulkomaisen jälleenmyyjän

Tarkistetaan ensin EEN Yrityskontaktipörssistä (n. 5500 erilaista yhteistyöprofiilia) löytyykö sieltä kiinnostavia profiileita. EEN-kollegan kautta saamme sinulle yhteyden kyseiseen yritykseen ja pääsette juttelemaan lisää. Toinen tapa on tehdä yrityksellesi oma profiili EEN Yrityskontaktipörssiin. Profiili lähtee nähtäväksi yli 3000:lle kollegalleni, jotka välittävät profiileita omille asiakkailleen

2) Haluat ryhtyä tuomaan komponenttia, raaka-ainetta tai tuotteita

Tarkistetaan siinäkin tapauksessa EEN Yrityskontaktipörssi tai tehdään oma profiili.

3) Tarvitset neuvoja uuden vientimaan / toimialan tarjousprosesseista, lainsäädännöstä tmv.

Otan yhteyttä kyseisen maan EEN-kollegaan ja selvitän asiaa.

4) Haluat esitellä omaa yritystäsi ja tuotteitasi.

Tarjolla on iso joukko virtuaalisia matchmaking-tapahtumia, joihin voin sinut ohjata (esim. Digitaalisuus teollisissa ratkaisuissa / Espanja, suomalaisten ja saksalaisten väliset markkinasuuntautuneet yhteisprojektit, tekstiilialan ostaja-myyjä-tapahtuma jne.)

Joissakin konsepteissa tuotteita esitellään suoraan kansainvälisille ostajille esim. meneillään oleva luomuruokatuotteiden esittely japanilaisille ostajille.

5) Haluat osallistua EU:n rahoittamaan tutkimus/kehittämishankkeeseen.

Etsimme sinulle kumppania/verkostoja EEN Yrityskontaktipörssin tai kollegaverkoston kautta sekä lisäinfoa rahoituksesta.

 

Pieniä valon merkkejä koronan jälkeisestä elämästä on jo nyt ilmassa. Mm. Saksan teollisuudessa luottamusta mittaavat indeksit ovat jo parantuneet ja loppuvuodeksi odotetaan positiivista käännettä. Kannattaa olla siis hyvissä ajoin liikkeellä ja heitellä nyt jo kaikki verkot vesille!

 

Lisätietoja EEN-verkostosta ja palveluista:

satu.alapiha@intoseinajoki.fi

050 383 0355

www.een.fi

EEN, kansainvälisyys, Satu Alapiha, vienti