Uutta verta toimistolla

Hei!

Olen kauppakamarin uusi harjoittelija, 22-vuotias yliopisto-opiskelija Turusta. Opiskelen pääaineenani valtio-oppia Turun yliopistossa. Olen kolmannen vuoden opiskelija ja kevään aikana onkin myös tarkoitus harjoittelun ohella kirjoittaa kandintyö valmiiksi. Olen kiinnostunut yritystoiminnasta ja edunvalvonnasta; tämä harjoittelu mahdollistaakin näiden asioiden tarkkailun aitiopaikalta. Odotan innolla tulevaa kevättä ja sitä, että monen vuoden teoriaopiskelun jälkeen saan soveltaa näitä opinnoissa oppimiani asioita käytännön työelämässä.

Opintojen myötä sekä julkinen, että yksityinen sektori ovat tulleet tutuiksi. Olen aikaisemmin opintojeni aikana toiminut tiedekuntamme opiskelijoiden koulutuspoliittisena edunvalvojana, joten edunvalvonta on minulle tuttua ja se kiinnostaakin minua myös yritysnäkökulmasta. Liike-elämässä kiehtoo alati muuttuva toimintaympäristö ja yritysten eri ulottuvuudet aina tuotannosta henkilöstöhallintoon asti. Toivonkin pääseväni seuraamaan näitä yritysten eri osa-alueita harjoitteluni lomassa jäsenyrityksiin tutustuessa.

Opiskeluissani kirjallinen tekstin tuottaminen on ollut suuressa roolissa. Toivonkin oppivani paljon uutta viestinnästä harjoitteluni aikana seuratessani kauppakamaria ja sen viestintää. Sivuaineopintoja minulla on johtamisesta ja organisoinnista, hallinto-oikeudesta, poliittisesta historiasta ja ranskasta. Kauppakamarin koulutuksien seuraaminen kevään mittaan antaakin minulle hyvän lisän sivuaineopintoihin ajatellen tulevaisuutta ja opiskelujen jälkeistä työllistymistä. Erilaiset kulttuurit ja kansainvälinen toiminta on kiinnostanut minua aina ja haluaisinkin sitten ”isona” työllistyä kansainvälisiin tehtäviin. Kauppakamarilla pääsen myös seuraamaan yritysten kansainvälistä toimintaa sivusta ja tämä onkin ehdottomasti yksi asioista, jota odotan eniten!

Olen alun perin kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja tänne palaaminen on ollut hienoa. Odotankin innolla alueen yrityksiin ja liike-elämään tutustumista. Olenkin varma, että tutustun kevään aikana moniin uusiin ihmisiin ja opin heiltä paljon!

Olen varma, että kesän koittaessa palatessani Turkuun olen yhtä mahtavaa kokemusta rikkaampi!

Petriina Lemettinen

Petriina Lemettinen harjoittelija Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
Petriina Lemettinen
harjoittelija
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
harjoittelija, kauppakamari