Työssäoppimassa kauppakamarilla

2.8.2018

Olen Jaana Mäki-Kala ja olen työharjoittelussa Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla. Alun perin olen kotoisin Ilmajoelta ja opiskelin Vaasassa ekonomiksi. Opiskeluiden jälkeen muutin pääkaupunkiseudulle ja työskentelin yli 20 vuotta Nokialla erilaisissa taloushallinnon tehtävissä. Muutama vuosi sitten palasin takaisin lakeuksille ja asun nykyään Seinäjoella. Osallistuin tämän kevään ja kesän aikana TE-palvelujen järjestämään koulutukseen nimeltään ”Korkeasti koulutettujen osaamissalkku”. Koulutukseen kuuluu kahden kuukauden mittainen harjoittelu. Elokuun ajan olen harjoittelussa kauppakamarilla ja syyskuussa menen Into Seinäjoelle.

Halusin harjoitteluun kauppakamarille sen vuoksi, että kauppakamari tarjoaa mielenkiintoisen näköalapaikan Etelä-Pohjanmaan elinkeino- ja yrityselämään. Lisäksi minua kiinnostaa päästä tutustumaan kauppakamarin yrityksille tarjoamiin kansainvälisiin tukiprosesseihin tarkemmin. Itse olen koko urani ajan ollut töissä kansainvälisissä yrityksissä ja sekä olen ollut työkomennuksella Englannissa parin vuoden ajan. Sen vuoksi yritysten kansainvälistyminen on lähellä sydäntäni. Olen innoissani kauppakamarin harjoitteluajasta, koska pääsen samalla tutustumaan alueen yrityksiin ja elinkeinoelämään lähemmin. Tietenkin on myös mielenkiintoista päästä käytännössä näkemään, miten kauppakamari auttaa sekä alueen yrityksiä että elinkeinoelämää kehittymään ja kasvamaan luomalla niille toimintaedellytyksiä.
Harjoittelun aikana pääsen lisäksi osallistumaan kauppakamarin tarjoamiin info- ja koulutustilaisuuksiin. Odotan innolla näitä tilaisuuksia ja toivon saavani uusia verkostoja tätä kautta, onhan kauppakamari vahva ja luotettava verkosto niin maakunnallisesti kuin valtakunnallisesti!

Jaana Mäki-Kala
harjoittelija