Työ-, veto- ja pitovoimaa

Kun on kerran lähtenyt itsensä toistamisen tielle, niin paluuta ei taida olla. Tämä ei ole ensimmäinen, eikä varmaan viimeinen kerta, kun kirjoitan työvoiman saatavuudesta, koska asia muuttuu koko ajan ajankohtaisemmaksi. Työllisyysluvut ovat viime aikoina parantuneet, mutta samalla työvoimapula on myös kasvanut ja levinnyt yhä useammille toimialoille.

Monet alueemme kunnat ovat ryhtyneet aloitteellisiksi niin työllisyyden parantamisessa kuin alueemme yritysten rekrytointiongelmien ratkaisemisessa. Tämä on erinomainen asia ja täydentää omalta osaltaan työvoimaviranomaisten ja yksityisten rekrytointiyritysten toimintaa ja tarjontaa.

Seinäjoen kaupunki ja Ilmajoen kunta ovat yhdessä käynnistämässä työllisyyden kuntakokeilua, jossa noin 3000 TE-toimiston asiakasta ja 13 työntekijää siirtyvät kaupungin työnjohdon ja työvoimapalvelujen alle. Samalla haetaan uusia, aiempaa toimivampia ja joustavampia toimintamalleja työnhakijoiden, työnantajien ja oppilaitosten yhteistyön tehostamiseksi. Tähän yhteistyöhön haastetaan mukaan myös alueemme yrityksiä, jotta työ ja tekijät kohtaisivat ja yritykset löytäisivät uusia osaajia avoinna oleviin tehtäviin.

Myös muut kunnat ovat yhdessä yritysten kanssa lähteneet eri tavoin ratkomaan ongelmaa. Hyvä esimerkki on Teuvan malli, jossa kunta ja yritykset järjestävät yhteisen rekrytointitilaisuuden. Teuvalla erityiseksi kohderyhmäksi on valittu alueelta joskus lähteneet mahdolliset paluumuuttajat, jotka varmasti muodostavatkin yhden potentiaalisimmista ryhmistä. Sen lisäksi olisi kuitenkin hyvä muistaa myös kansainvälisen rekrytoinnin eli työperäisen maahanmuuton ja maassa jo olevien ulkomaalaisten opiskelijoiden tarjoamat mahdollisuudet.

En malta olla taas muistuttamatta paljon puhutusta Närpiön mallista. Närpiöön on onnistuttu houkuttelemaan työperäisiä maahanmuuttajia, jotka ovat työpaikan saatuaan ja aloilleen asetuttuaan tuoneet myös perheensä Suomeen. Näin vetovoima on muuttunut myös pitovoimaksi. Nämä eri puolilta maailmaa tulleet uudet närpiöläiset ovat kotoutuneet ja aikovat jäädä pysyvästi Suomeen rakentamaan niin omaa ja perheensä elämää kuin koko yhteiskuntaamme. Ei lainkaan hassumpi malli kopioitavaksi.

 

Pertti Kinnunen
Toimitusjohtaja

pääkirjoitus, rekrytointi, työperäinen maahanmuutto