Tomi Kohtanen Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtajaksi

Tiedote 25.8.2021
Julkaisuvapaa: heti

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin hallitus on valinnut tuotantotalouden insinöörin (amk) Tomi Kohtasen kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi. Kohtanen on toiminut Elisa Oyj:n myyntijohtajana vuodesta 2018 sekä tätä ennen Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin johtajana ja apulaisjohtajana vuosina 2009-2018.  Toimitusjohtajana hän aloittaa 1.11.2021.

Toimitusjohtajan valinnassa kriteerinä oli kyky johtaa kauppakamarin toimintaa kokonaisvaltaisesti. Toimintamme päämäärä on tarjota ajankohtaista sekä merkityksellistä sisältöä jäsenistöllemme, tärkeää on myös aktiivinen yhteistyö alueen sidosryhmien kanssa, toteaa Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Juhamatti Aronen. Valintaprosessi toteutettiin rekrytointiyritys Profiantin avulla, erityisen ilahduttavaa oli laaja kiinnostus tehtävää kohtaan.

Tomilla on erinomainen tuntemus vaikuttamisesta, niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Hän on taitava verkostoituja ja hänellä on monipuolinen näkemys alueemme elinkeinoelämästä. Erityisesti hallituksen päätöksenteossa huomioitiin Tomin innostava tapa johtaa sekä hyvä yhteistyökyky. Tomin paluu kauppakamaritoimintaan, muutaman vuoden jälkeen, antaa meille hyvät edellytykset kirkastaa perustehtäväämme ja syventää toimintamme vaikuttavuutta.  Toimintaympäristömme alati muuttuvat olosuhteet vaativat jatkuvasti tuoreita tapoja palvella jäsenyrityksiämme, haluamme kuunnella heitä ja olla alueella vahvasti läsnä, Aronen jatkaa.

On hienoa palata kauppakamarille muutaman pörssiyrityksessä vietetyn vuoden jälkeen. Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin jäsentyytyväisyys on jo nyt erinomaisella tasolla, koulutustarjonta on kattavaa ja yhteistyön perinne on alueella vahva. On mahtavaa päästä edelleen kehittämään toimintaa, kun perusasiat ovat näin hyvällä tolalla. Pystyn omalla kokemuksellani tuomaan uusia ajatuksia ja monipuolisesti hyviä käytäntöjä kauppakamarin toimintaan. Uskon yhteistyön voimaan ja kauppakamarilla on huippu tiimi auttamaan alueen yrityksiä ja muita toimijoita menestymään. Olen iloinen valinnastani ja odotan innolla työn alkamista, sanoo Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin uusi toimitusjohtaja Tomi Kohtanen.

”Keskeisenä asiana kauppakamarin työssä on tarjota alusta alueen eri toimijoiden verkostoitumiselle sekä kaikella toiminnalla pyrkiä vahvistamaan jäsenyritysten menestystekijöitä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi alueen yrityksien auttamista kansainvälistymään sekä edelleen laajentumaan kansainvälisillä markkinoilla. Näen tärkeänä myös alueen yritysten auttamisen hallitustyön käynnistämisessä ja aktivoimisessa. Nyt talouden kasvaessa meidän pitää myös yhdessä, laajan verkoston kanssa, löytää tulokselliset keinot mm. osaavan työvoiman saannin turvaamiseksi ” Kohtanen jatkaa.

Lisätiedot:

• Juhamatti Aronen, puh. 050 388 35 06.
  • Tomi Kohtanen,  puh. 050 506 2755
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, toimitusjohtaja, Tomi Kohtanen