Suomalainen tapahtumakesä tarjoaa yllätyksiä

Suomen kesän sanotaan olevan lyhyt, mutta vähäluminen. Tämä hieman lämpimämpi vuodenaika kuitenkin pursuaa yllätyksellisiä ja hurtilla huumorilla höystettyjä kesätapahtumia eri puolilla maata. Jokaiselle varmasti löytyy jotain kiinnostavaa koettavaa – yllättävistäkin paikoista, kun rohkaistuu lähtemään pois tutuilta kotikulmilta. Tapahtuman isot markkinointipanostukset ja näkyvyys eivät ole tae laadukkaasta sekä mieleenpainuvasta elämyksestä, minkä vuoksi avoin mieli on paras matkakumppani reissuun lähdettäessä.

Kesätapahtumilla on iso merkitys paikalliselle elinkeinoelämälle turistien käyttäessä majoitus-, ravitsemus- sekä liikkumisen palveluja. Kilpailu tapahtumien välillä on kovaa. Erottautuminen vaatii persoonallisuuden ja omaleimaisuuden heittämistä peliin sekä asiakaspalvelussa ihmisen välittömän kohtaamista. Useat tapahtumat toteutetaan talkoovoimin, jolloin ulospäin näkyvä omintakeisuus viestii yhteisöllisyydestä ja luo positiivista imagoa seudulle. Osasta paikallisia päähänpistoja on vuosien saatossa kasvanut kansainvälisiä tapahtumia, joista esimerkkinä järvisählyn MM-kisat Porissa ja Oulussa järjestettävät ilmakitaransoiton MM-kisat.

Oman maakuntamme runsaasta valikoimasta yksi erikoisimmista on Haku Päällä -festarit, jossa musiikkielämyksen lisäksi mukaan saattaa hyvällä onnella jopa heila lähteä matkaan. Kuortaneen Terwaviikko taas tarjoaa henkäyksen menneestä, kun viikon ajaksi sytytetään lähellä kylän keskustaa sijaitseva Aholankankaan tervahauta. Tähän näytösluonteiseen käsityöperinteeseen voi tutustua viikon ajan yötä päivää.

Me yhdessä pidämme maakuntamme elävänä. Nautitaan tarjonnasta ja muistetaan kertoa hyviä asioita myös eteenpäin.

Tilaa kerran kuussa lähetettävä Kamariviesti sähköpostiisi tästä

pääkirjoitus, toimitusjohtajanblogi