Pikkujouluja ei välttämättä tarvitse perua koronan vuoksi

Yksi henkilöstön kohokohdista vuoden mittaan on yrityksen yhteiset pikkujoulut. Tuolloin on lupa löysätä kravaattia ja jutella muustakin kuin työasioista. Osallistuttaessa vain työporukalla tulee usein jatkettua kollegojen kanssa keskustelua siitä mihin päivällä jäätiin. Tämän työasioista puhumisen karikon voi väistää osallistumalla pikkujouluihin avecin kanssa, jolloin keskustelun aiheet helpommin lipuvat yleismaailmallisempaan suuntaan. Mutta kuinka korona-aikana voi juhlistaa turvallisesti vai tulisiko pikkujoulut perua kokonaan?

Koronan kanssa on opittava elämään, sillä emme voi lukittautua kotiin ja kotitoimistoihin loputtomaksi ajaksi. Hyvinvointivaltiota ei myöskään ylläpidetä pysäyttämällä elinkeinoelämä. Maakunnan tautitilanteen ollessa rauhallinen, voi tapahtumiin osallistua terveenä, hygieniaohjeita ja osallistujamääriä koskevia suosituksia noudattamalla.

Koronan myötä aktiivinen uusien liiketoimintamallien etsiminen ja kehittäminen sekä tuttuja asioita uudella tavalla lähestyminen ovat olleet korostetussa asemassa. Minulle oli uusi ajatus viettää yrityksen tapahtumia pienemmissä ryhmissä, kuten jäsenyrityksemme Hotelli-Ravintola Almassa on toimittu.

–” Meillä on nyt kesän ja syksyn aikana järjestetty myös isompia illallisia jaksotetusti, eli ryhmä on jaettu kahteen kattaukseen. Ensimmäiset ovat tulleet klo 18 ja seuraavat klo 20.30”, yrittäjä Heidi Ylikoski kertoo.

Miten teidän yrityksessänne, vietättekö tänä vuonna yhteisiä pikkujouluja, ja voisiko porrastettu tapahtuma olla yksi tapa kokoontua turvallisesti pienellä porukalla? Vastaa tästä pikakyselyyn ja voita kauppakamarin heijastinpipo!

Petra Piironen
yhteyspäällikkö