Oppia Närpiöstä

Maahanmuutto herättää ajatuksia ja tunteita puolesta ja vastaan. Olisiko kuitenkin viisautta laittaa suurimmat tunteet sivuun silloin, kun puhutaan työperäisestä maahanmuutosta? Onhan nimittäin niin, että tässä yhteydessä sanojen ”työperäinen” ja ”järkiperäinen” välille voi vetää vahvat yhtäläisyysviivat.

Naapurimaakunnastamme Pohjanmaalta löytyy ainakin yksi kunta, joka on jo vuosikaudet toiminut erittäin viisaasti ja kauaskatseisesti houkutellessaan alueelleen työperäisiä maahanmuuttajia. Närpiötä on monesti käytetty erinomaisena esimerkkinä fiksusti hoidetusta maahanmuutosta ja kotouttamisesta, eikä syyttä. Heillä tämä kuvio tuntuu todella toimivan myös käytännön tasolla.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari järjestää tiistaina 17.9. kaikilla asiasta kiinnostuneille ilmaisen tutustumismatkan Närpiöön. Päivän aikana pääsemme omin silmin näkemään, mitä onnistunut työperäinen maahanmuutto tarkoittaa ihmisten, yritysten, kuntien ja koko yhteiskunnan näkökulmista. Tervetuloa mukaan mielenkiintoiselle ja ajatuksia tuulettavalle reissulle!

Pertti Kinnunen
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
toimitusjohtaja

toimitusjohtajanblogi, työperäinen maahanmuutto