Onnea HHJ!

Eilen 28.11.2019 järjestettiin Tampereella vuotuinen valtakunnallinen HHJ-alumniseminaari, jonka yhteydessä koettiin pieni juhlahetki. Seminaarissa palkittiin 10.000:s HHJ-kurssin suorittanut henkilö, Vossi Group Oy:n kehitysjohtaja Marko Vossi.

Paitsi Markoa, tässä yhteydessä voidaan onnitella myös koko HHJ-konseptia ja sen kehittäjiä, Tampereen kauppakamaria ja Hallituspartnerit ry:tä. Eivätpä varmaan arvanneet, minkälaisen junan laittoivat matkaan vuonna 2006 ensimmäistä HHJ-kurssia pilotoidessaan. 10.000 kurssin suorittanutta (joista 4.600 on suorittanut myös HHJ-tutkinnon) on vakuuttava osoitus HHJ-konseptin ja -kurssin tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä.

HHJ (Hyväksytty hallituksen jäsen) -kurssi on erityisesti pk-yritysten hallitustyöskentelyn kehittämiseen tähtäävä kokonaisuus. Oikeaoppinen hallitustyöskentely on edelleen varsin harvinainen ilmiö laajassa suomalaisessa pk-yrityskentässä, mutta parempaa kohti ollaan menossa. Erilaiset tutkimukset ja ennen muuta käytännön kokemukset osoittavat, että jos yritys pistää hallitustyönsä kuntoon, sen myötä alkaa tulla kuntoon moni muukin asia yrityksen toiminnassa. Osaava ja aktiivinen hallitus ryhdistää koko yrityksen toimintaa, tuo uusia, laajempia näkemyksiä, strategista osaamista ja suunnitelmallisuutta sekä sparraa ja tukee operatiivisen johdon päivittäistä työtä ja päätöksentekoa.

Lienee paikallaan onnitella myös jokaikistä suomalaista HHJ-kurssin ja -tutkinnon suorittanutta ja kannustaa heitä hyödyntämään osaamistaan suomalaisten pk-yritysten kehittämisessä. Hyvä te!

Pertti Kinnunen

Toimitusjohtaja, HHJ

hallitustyöskentely, HHJ