Monipaikkaisuus tuo ja vie

Korona-pandemia todennäköisesti muuttaa joitain aiempia käytäntöjä ja prosesseja pysyvästi. Olemme kaikki ottaneet digiloikkaa, erityisesti erilaisten etätyö- ja etäkokouskäytäntöjen ja –sovellusten osalta. Olemme myös saaneet havaita, että joitain asioita on vain helpompaa ja tehokkaampaa hoitaa etänä kuin matkustamalla aina ja joka tilanteessa paikan päälle. Molempi parempi, voisi joku todeta.

Työ on monelta osin muuttumassa monipaikkaiseksi. Palavereihin voi osallistua toimistolta, kotoa, autosta, kesämökiltä, purjeveneestä ja käytännössä mistä tahansa paikasta, missä toimii matkapuhelinverkko. Toki yhteyden laatu ja luotettavuus voi vaihdella, mutta joka tapauksessa olemme monissa tilanteissa päässeet nauttimaan aivan uudentyyppisestä vapaudesta ajan ja paikan suhteen.

Moni näkee monipaikkaisuudessa ja etäyhteyksissä suuria mahdollisuuksia myös vähän syrjäisempien ja harvemmin asuttujen seutujen näkökulmasta. Luonnon- ja omaa rauhaa kaipaavat voivat hoitaa työasioitaan eräkämppänsä tai muun kakkosasuntonsa tiloista jopa vakituisesti, käymättä juuri lainkaan konttorilla tai “maalikylillä”. Ja osa ihmisistä varmasti hyödyntää tämän mahdollisuuden, jos sellainen heille suodaan.

Kolikon toinen puoli on se, että myös siellä maalikylillä asuvat voivat tarjota osaamistaan ja työpanostaan vähän syrjemmässä sijaitseville yrityksille ilman, että heidän tarvitsee muuttaa pysyvästi tai työviikkojen ajaksi pois nykyisestä asuinpaikastaan, sieltä suurkaupungista tai vähän vilkkaammalta paikkakunnalta. Jo nyt moni eteläpohjalainenkin yritys rekrytoi tiettyjen alojen osaajia sillä periaatteella, että nämä voivat pääosin tehdä töitään etänä ja asua perheineen vaikkapa Tampereella, Turussa, Oulussa tai pääkaupunkiseudulla. Haasteeksi näissä tapauksissa tulee mm. kyseisten osaajien sitouttaminen. Sopivan kilpailevan työtarjouksen tullessa vastaan heidän lähtöpäätöksensä saattaa olla hyvinkin nopea.

Olisivatko tällaiset muutokset osa sitä paljon puhuttua “uutta normaalia”? Ja jos ovat, miten Etelä-Pohjanmaan tulisi niihin varautua?

 

Pertti Kinnunen
Toimitusjohtaja

etäkokous, etätyö, Etelä-Pohjanmaa, monipaikkaisuus