Minimani Yhtiöt Oy palkittiin vuoden 2018 digitaalisena eteläpohjalaisyrityksenä

22.11.2018

Kauppakamarin ICT-valiokunta on nyt neljänä vuonna valinnut ja palkinnut vuoden digitaalisen eteläpohjalaisyrityksen kauppakamarin syyskokouksessa. Tämän tarkoituksena on nostaa esille hyviä esimerkkejä yrityksistä, jotka hyödyntävät ICT-ratkaisuja / digitalisaatiota omassa toiminnassaan.

Vuoden 2018 digitaalisena eteläpohjalaisyrityksenä palkittiin Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin syyskokouksessa Ähtärissä 22.11.2018 Minimani Yhtiöt Oy. Yritys on seinäjokinen kauppatalo, joka harjoittaa kauppaa viidellä paikkakunnalla. Yrityksen kilpailijat ovat monin verroin Minimania suurempia, joten se hakee kilpailuetua digitalisaatiosta. Minimanin hallinto- ja tukipalvelut sijaitsevat Seinäjoella. Minimanin palveluksessa työskentelee vakituisesti noin 350 kaupan alan ammattilaista.

Minimanin kehitystyö on ollut mittavaa ja määrätietoista ja se on selvästi hyödyntänyt digitaalisia ratkaisuja oman liiketoimintansa kehittämisessä. Merkittävää on se, että Minimani ei ole IT-ratkaisuyhtiö vaan toimii omalla toimialallaan hyödyntäen digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia. Yhtiön tekemät toimenpiteet digitalisaation saralla ovat olleet laajempia ja merkittävämpiä kuin pelkän verkkonäkyvyyden lisääminen. Yritys hyödyntää digitalisaation mahdollisuuksia ja pyrkii hyödyntämään uusinta teknologiaa tarjotakseen asiakkailleen parhaan mahdollisen ostoskokemuksen. Minimani on toteuttanut Vaasan yksikön remontin yhteydessä energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen kylmäjärjestelmän sekä samalla otettiin käyttöön digitaaliset näytöt ja hyllynreunaetiketit. Digitaaliset näytöt yhdessä järjestelmän kehittämisen kanssa mahdollistavat uudenlaista ostoskokemusta. Lisäksi Minimani on kehittänyt myymäläkäytössä olevia käsipäätteitä uusimmalla teknologialla sekä vielä ottanut käyttöön automaattikassoja. Keväällä käyttöön otettu hihnallinen automaattikassa oli yksi ensimmäisistä Suomessa käyttöönotetuista.

”Juurikin tänä vuona 2018 otimme useita kehitysaskeleita digitalisaation saralla ja työ jatkuu. Esimerkkinä tämän vuoden aikana olemme kehittäneet tilaamisen ja ennustamisen automaatiota. Nyt valtaosa myymälöiden tilauksista tapahtuu ja välittyy automaattisesti tavarantoimittajille tehokkaasti Relex järjestelmän avulla. Tavoitteena järjestelyllä on se, että asiakas löytäisi aina hakemansa tuotteen saatavuuden ollessa kunnossa, mutta toisaalta tuotteita tilataan oikea määrä, jolloin hävikki jää pieneksi. Asiakkaat etsivät tuotteita yhä useammin sähköisten kanavien kautta, joten Minimani on myös avannut ja laajentanut käyttötavaraan keskittyvän verkkokauppansa valikoimaa tänä vuonna. kertaa yrityksen toimitusjohtaja Heikki Tynjälä.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin ICT valiokunta nosti ehdokkaiden joukosta Minimanin Vuoden digitaaliseksi eteläpohjalaisyritykseksi, koska yritys ajattelee asioita ennakkoluulottomasti, on innostunut uusien teknologioiden hyödyntämisestä sekä hyödyntää niitä erottumiseen muista saman alan toimijoista.

Ilmiantoja tuli kolminkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Iloksemme huomasimme vastaajien paneutuneen aiheeseen, sillä perustelut olivat asiallisia ja yksilöityjä. On hienoa huomata, kuinka positiivinen asenne ja yritysten halu kehittää toimintaansa uutta teknologiaa käyttäen, on meidän alueella näin mahtavaa. Tulemme uusimaan tämän myös ensi vuonna ja uusi ilmianto kaavake onkin jo valmiina vastaanottamaan ehdokkaita vuodelle 2019, kertoo palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilta.

Heidi Sikkilä
ICT valiokunnan sihteeri