Mennyttä ja tulevaa

Julkaistu 5.1.2018

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuosi on jäänyt taakse ja on aika kääntää katse kohti seuraavaa sataa vuotta. Ehkä on kuitenkin vielä paikallaan luoda pieni katsaus menneeseen vuoteen, erityisesti oman alueemme ja kauppakamarin näkökulmasta.

Viime vuosi oli kauppakamarillemme maltillisen uudistumisen aikaa. Laadimme laajassa yhteistyössä kauppakamarin hallituksen, valiokuntien ja uuden, vuoden alussa perustetun Asiakasraadin kanssa kauppakamarimme strategian päivityksen. Uuden, päivitetyn strategian keskeinen olemus ja viesti voidaan kiteyttää yhdessä tekemiseen. Kauppakamari on kokonaisuus, jonka muodostavat sen jäsenet, luottamushenkilöt, henkilöstö ja yhteistyökumppanit ja toiminnan tehokkuus, näkyvyys ja tulokset perustuvat tämän kokonaisuuden yhteiseen näkemykseen ja toimintaan. Tähän yhteistyöhön ja tämän verkoston kehittämiseen kutsumme ja kannustamme kaikkia jäseniämme. Tulkaa mukaan toimintaan, niin jäsentapaamisiin, kokouksiin kuin koulutustilaisuuksiinkin. Yhdessä saamme enemmän aikaan.

Näkyvä muutos kauppakamarin toiminnassa oli muutto uusiin toimitiloihin Seinäjoki Areenan uuteen laajennusosaan. Kauppakamari on alusta asti ollut mukana Areenan osakkaana ja tervehdimme ilolla Areenan kehittymistä entistä merkittävämmäksi ja monipuolisemmaksi tilaisuuksien ja tapahtumien keskukseksi, joka tarjoaa yhä paremmat puitteet myös suurille valtakunnallisille tapahtumille. Tämä jos mikä edistää myös koko alueemme näkyvyyttä ja tunnettuutta aktiivisena ja osaavana maakuntana.

Suomen talous lähti viime vuonna kasvuun ja kasvun ennustetaan jatkuvan vahvana myös tänä vuonna. Jo oli aikakin, voisi moni todeta, sillä takana on myös poikkeuksellisen pitkä ja raskas taantuman ja hitaan kasvun kausi. Voimistuva talouskasvu tuo mukanaan myös omat haasteensa, kuten rekrytointivaikeudet ja pulan osaavasta työvoimasta. Yritysten osaamisen kehittäminen on keskeinen osa kauppakamarin toimintaa ja pyrimme pitämään koulutustarjontamme laajana, monipuolisena ja ajankohtaisena, jotta se mahdollisimman hyvin palvelisi alueemme yritysten osaamistarpeita.

Otamme myös erittäin mielellämme vastaan jäsentemme toivomuksia, vinkkejä ja kriittistäkin palautetta koulutustarjontamme ja edunvalvontamme kehittämiseksi.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja
Pertti Kinnunen
toimitusjohtaja
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
blogi, kauppakamari, pääkirjoitus, talous