Kuka on uusi kauppakamarin toimiston sydän?

Olettekin osa jo huomanneet tai vastaanottaneet viestiä uudelta kauppakamarilaiselta? Hän on uusi vahvistuksemme kauppakamarin toimistohenkilöiden tiimiin. Näin saamme palveltua jäsenistöämme entistä paremmin ja tekokkaammin. Kuka hän on ja mistä hän tulee? Lue Amandan oma esittely alta.

Nimeni on Amanda Peltola ja aloitin työt Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin assistenttina tammikuun puolessa välissä. Valmistuin viime kesäkuussa myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Tradenomi opinnot aloitin suoraan lukion jälkeen, jolloin minun haaveena oli valmistua ammattiin, jossa saan kohdata erilaisia ihmisiä. Opinnoissa minun intohimoni oli erityisesti markkinoinnissa ja tapahtumien järjestämisessä. Myös opinnäytetyöni käsitteli tapahtumamarkkinointia ja -suunnittelua. Opinnäytetyönä järjestin kotipaikkakunnalleni hyväntekeväisyys -teemaisen joulukonsertin joulukuussa 2017. Konserttia tukemassa oli useampi paikallinen yritys yhteistyökumppanina. Konsertista saatu tulo kohdennettiin Jalasjärvisten lasten ja nuorten kulttuurin, sekä musiikin tukemiseksi. Tulkoon joulu -hyväntekeväisyyskonserttia varten perehdyin tapahtumien markkinointiin ja järjestämiseen kirjallisten lähteiden avulla. Konserttia varten laadin laajan markkinointisuunnitelma, joka oli myös opinnäytetyön tärkein osa.

Opintojeni puolen vuoden harjoittelun suoritin OP Etelä-Pohjanmaan trainee-ohjelmassa. Pääsin tutustumaan pankkimaailmaan työharjoittelijan tehtävässä. Työskentelin EPOP:lla päivittäisten pankkipalveluiden parissa ja palvelin asiakkaita monenlaisissa ongelmissa ja kysymyksissä. Työkokemukseni koostuu koulun ohella tehdystä työstä, sekä kesäloma-ajan töistä. Olen työskennellyt muun muassa laskettelurinteellä, meijerillä, Seinäjoen asuntomessuilla ja kahvilan kesäflikkana. Viimeisimpänä työtehtävänä vietin viime kesän töissä Etelä-Pohjanmaan LähiTapiolan palveluneuvojana. Kesä antoi hyvän kurkistuksen mielenkiintoiseen vakuutusmaailmaan ja elämien turvaamiseen.

Olen kotoisin Jalasjärven pienestä Ylivallin kylästä, jonka tärkeimpänä asiana voisi mainita Ylivallin nuorisoseuran pyörittämän Matkailunähtävyys Pirunpesän. Pirunpesä aloitti toimintansa 2000-luvun alussa ja nähtävyyden tärkeänä mahdollistajana ja rahoittajana toimi Pertti “Spede” Pasanen. Ylivalli on minulle tärkeä paikka. Olen lähtenyt mukaan Ylivallin nuorisoseuran johtokuntaan oman äitini innoittajana. Äitini on toiminut pitkään Ylivallin nuorisoseuran puheenjohtajana.

Se, mistä on kotoosi, on varmasti monelle tärkeä osa omaa identiteettiä. Minulle maaseudun rauha ja luonto antavat tilaa ajatuksille ja mahdollisuuden pysähtyä arjen keskellä.

Minulle musiikki on tärkeä osa elämää. Keikkailen laulajana ja sitä olenkin tehnyt jo yläasteikäisestä lähtien. Jokainen esiintyminen on ollut minulle tärkeä paikka ja se antaa paljon virtaa elämään. Olempa aloittanut jopa pianonsoitonkin näin melkein aikuisena! Mukavaa että meillä on täällä kamarin toimistolla muitakin musiikkia harrastavia ihmisiä, se on todellinen rikkaus elämässä! Vapaa-ajallani tykkään myös leipoa ja erityisesti juustokakkujen ja uusien reseptien kokeileminen on mukavaa ajanvietettä, sekä mahan täytettä.

Tulen hoitamaan kauppakamarin toimiston rutiineja laskutuksesta ulkomaankaupan asiakirjojen myöntämiseen. Tulette tapamaan minua myös meirän tapahtumissa ja tilaisuuksissa hoitamassa käytännön järjestelyitä myös ennen sekä jälkeen. Ollaan yhteyksissä!

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on kova pöhinä päällä!

Tavoitat minut numerosta 040 533 8537 sekä sähköpostitse amanda.peltola(at)kauppakamari.fi