Koulutuksella osaamista, osaamisella tuottavuutta

8.10.2018

Olemme vuoden mittaan voineet ilolla todeta, että jäsenyrityksemme ovat toden teolla aktivoituneet kouluttamaan henkilökuntaansa. Lyömme tänä vuonna todennäköisesti kaikki aiemmat ennätyksemme niin koulutustilaisuuksien lukumäärän, osallistujamäärän kuin koulutustuottojenkin osalta. On todella hienoa, että jäsenyrityksemme ovat nousukauden kiireissäkin entistä paremmin löytäneet tarjonnastamme juuri omaa tarvettaan vastaavaa koulutusta.

Tällä hetkellä yritykset lähes joka toimialalla tuskailevat osaavan työvoiman huonoa saatavuutta. Osaajista on pulaa, mutta toisaalta heitä saattaa löytyä lähempää kuin arvaammekaan, eli omasta, jo olemassa olevasta henkilöstöstä. Yrityksen jokaisen työntekijän henkilökohtaiseen osaamiseen ja sen kehittämistarpeisiin perustuva tehokas ja tarkasti räätälöity täsmäkoulutus on monesti osoittautunut todella tehokkaaksi keinoksi parantaa yrityksen kokonaistehokkuutta, tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Kouluttamalla henkilöstöään systemaattisesti ja suunnitelmallisesti yritys myös viestii halustaan tarjota työntekijöilleen mahdollisuuksia kehittyä ja edetä urallaan, mikä puolestaan on omiaan sitouttamaan henkilöstöä yrityksen toimintaan ja tavoitteisiin.  Uudet opit myös aktivoivat ketä tahansa meistä ajattelemaan asioita uudella, aiempaa luovemmalla tavalla, mikä monesti on aivan ratkaisevaa uusille, merkittäville tuottavuusloikille. Ei tehdä, kuten aina ennenkin, vaan uusien ideoiden ja osaamisen antamalla uudella vauhdilla. Siitä monesti myös syntyy jotain aivan uutta.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja
Pertti Kinnunen
toimitusjohtaja
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
toimitusjohtajanblogi