Kesämietteitä

Kevät oli monella tapaa outo, rankka ja vaikea, mutta ehkä jossain mielessä myös opettavainen. Ainakin meillä kaikilla lienee nyt paremmat valmiudet kohdata uusia, ennakoimattomia tilanteita, joita näyttää tulevan eteemme aina silloin tällöin.

Tätä kirjoittaessani odottelen tuolla toimiston ikkunan takana alkavaksi kesän ensimmäistä ukkoskuuroa. Sää- ja lämpötila tuntuvat juuri otollisilta sellaiselle, mutta ajoituksesta ei toki voi tietää mitään varmaa, ennen kuin ensimmäisen kerran välähtää ja jyrähtää. Juhannukselta alkaa suomalaisten lomakausi, jonka sääennusteet lupaavat ainakin alkuviikoille todella hyvää ja aurinkoista lomasäätä. Me kaikki olemme sen varmasti ansainneet, joten muistetaan myös nauttia lomasta ja erityisesti tänä vuonna armaan kotimaamme tarjoamista mahdollisuuksista. Tuhansien järvien ja satojentuhansien kesämökkien, leirintäalueiden ja lomakeskusten tarjonnasta jokainen löytänee omansa, vaikka suuremmat kesätapahtumat onkin peruttu. Tämä antaa meille todella hyvät mahdollisuudet viettää oikein vanhan kunnon retrolomaa omien aikataulujen mukaan.

Jos joku kaipaa kesälukemisten ja -tekemisten lisäksi tulevaisuuteen tähtäävää pohdintaa vaikkapa laiturinnokassa, annan tässä yhden vinkin: tänään 17.6. pidettiin Merenkurkun neuvoston vetämän kansainvälisen FAIR-hankkeen ensimmäinen ohjausryhmäkokous. Hankkeen tarkoituksena on selvittää mahdollisuudet edistää sähkökäyttöisiin lentokoneisiin perustuvaa lähilentoliikennettä Merenkurkun alueella, lähinnä Vaasan, Seinäjoen, Kokkolan, Uumajan ja Lyckselen välillä sekä liityntäyhteyksinä myös muille kentille. Sähkömoottoreilla varustettu lentokone tuntuu ehkä utopialta, mutta asia voi olla täyttä totta nopeammin kuin arvaammekaan. Googlaamalla aiheesta löytyy mielenkiintoista lisätietoa ja lentokoneiden prototyyppejä. Itse hankkeesta löytyy lisätietoja Merenkurkun neuvoston kotisivuilta osoitteesta https://www.kvarken.org/hankkeet/fair-fi-fi .

Mukavaa ja rentouttavaa kesää, palataan elokuussa taas uusin voimin ja miettein työn ääreen!

Pertti Kinnunen
toimitusjohtaja

FAIR, lähilentoliikenne, Merenkurkku