Kesä keikkuen tulevi

Kulunut kevät oli mielenkiintoinen ja intensiivinen vaalikevät eduskunta- ja europarlamenttivaaleineen. Eurovaalien osalta oli jo nähtävissä jopa lievää vaaliväsymystä, joten lopulta oli ehkä hyväkin, että vaalit rajoittuvat näihin kahteen ja kolmannet eli maakuntavaalit siirtyivät hamaan tulevaisuuteen.

kuva: Pertti Kinnunen

Maamme on saanut uuden hallituksen, jonka linjaukset ja keskeiset tavoitteet alkavat olla selvillä. Hallitusohjelma on saanut osakseen niin ylistystä kuin kritiikkiäkin. Kokonaisuutena ohjelma on kunnianhimoinen ja kattava ja se lupaa paljon hyvää. Kritiikki on kohdistunut ennen muuta ohjelman rahoituspuoleen, se kun perustuu pitkälti siihen, että viime aikojen talouskasvu ja positiivinen suhdannekehitys jatkuu vielä muutaman vuoden, vaikka tästä ei ole minkäänlaisia takeita. Pikemminkin päinvastoin, aivan viime viikkoina on näkyvissä ollut merkkejä talouden jäähtymisestä.

Uudelle hallitukselle on tulossa kiireinen kesä. Suomi ottaa hoitaakseen EU:n puheenjohtajuuden 1.7. alkaen eli vajaan kahden viikon päästä. Monet uudet ministerimme joutuvat tässä mielessä ”hyppäämään liikkuvaan junaan”, mikä on aina haastavaa kokeneemmillekin toimijoille.

Kesän aikana yhteisiä asioitamme jo perinteiseen tapaan pohditaan hieman erilaisissa, vapaamuotoisemmissa tilaisuuksissa ja foorumeilla, joista tunnetuin ja seuratuin lienee heinäkuun puolivälissä Porissa järjestettävä SuomiAreena. Toivotaan, että keskustelu jatkuu myös kesällä vilkkaana, rakentavana ja innovatiivisena, jotta löytäisimme myös uusia keinoja ja avauksia, ehkäpä jopa sen kuuluisan viisasten kiven koko Suomen kasvun, elinvoiman ja kilpailukyvyn ylläpitämiseen ja kehittämiseen. 20-luvulla meitä odottavat entistä kovemmat haasteet ja tuo 20-lukuhan on enää vajaan puolen vuoden päässä.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimisto toivottaa koko jäsenistölle sekä eri yhteistyökumppaneille oikein hyvää juhannusta sekä rentouttavaa kesää!


Tilaa kerran kuussa lähetettävä Kamariviesti sähköpostiisi tästä

pääkirjoitus, toimitusjohtajanblogi