Juhlavuoteen

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtajaVuosi 2017 on sekä itsenäisen Suomen että suomalaisen kauppakamarijärjestön 100-vuotisjuhlavuosi. Kauppakamarijärjestö perustettiin Venäjän keisarikunnan väliaikaisen hallituksen pääministeri Kerenskin allekirjoituksella kesällä 2017, siis muutamaa kuukautta ennen Suomen itsenäistymistä.

Kauppakamarit viettävät tätä tuplajuhlavuotta teemalla 100 vuotta tulevaisuutta, mikä kuvaa hyvin kauppakamareiden tehtäviä, tavoitteita ja asennetta. Kauppakamarit ovat aina katsoneet eteenpäin ja pyrkineet kehittämään toimintaansa, toimialuettaan ja jäsenyrityksilleen tarjoamiaan palveluja ennen muuta tulevaisuuden tarpeita ja näkökulmia ennakoiden.

Vuoden 2017 aikana kauppakamarit nostavat vahvasti esiin yritysten ja yritystoiminnan yhteiskunnallisen ja alueellisen merkityksen. Ilman menestyviä, kilpailukykyisiä ja kasvavia yrityksiä meillä ei ole sellaista hyvinvointiyhteiskuntaa, johon olemme tottuneet. Erityisen merkittävässä roolissa ovat vientiyritykset, sillä ilman kasvavia vientituloja on koko muu taloutemme käytännössä vain kakun jakamista, ei sen kasvattamista.

Kauppakamarit nostavat yhdessä nuorkauppakamareiden kanssa esiin myös nuorten ja opiskelijoiden merkityksen Tuhat nuorta johtajaa -tempauksellaan. Vuoden aikana vähintään tuhannelle opiskelijalle tarjotaan mahdollisuus seurata päivän ajan yritysten johto- ja esimiestehtävissä toimivien henkilöiden työpäivää ja saada siten arvokkaita ajatuksia ja aineksia oman tulevaisuutensa ja työuransa suunnitteluun. Tähän juhlavuoden tempaukseen kauppakamarit kautta Suomen haastavat mukaan kaikenlaisia ja kaiken kokokoisia jäsenyrityksiään. Tulisitko sinäkin mukaan?

Meillä Etelä-Pohjanmaalla juhlavuoden tapahtumakalenterin avaa 13.1. jäsenkaffit ja sitä seuraa monta muuta tapahtumaa ja koulutusta. Tule tapaamaan ja tutustumaan kollegoihisi ja asiakkaisiisi.

Pertti Kinnunen
toimitusjohtaja
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari

100 vuotta, juhlavuosi, kauppakamari, nuoret, nuorkauppakamari, yritys