Juhlavuoteen

Vuosi 2020 jää historiaan koronavuotena. Pandemia on kohdellut koko planeettaamme ja käytännössä kaikkia sen maita ja kansoja varsin rajusti, niin taloudellisesti ja terveydellisesti kuin myös ihan arjen tasolla. Pahiten kärsineitä toimialoja ovat matkailu- ja elämysteollisuus, henkilöliikenne sekä maalla, merellä että ilmassa ja monet palvelualan eri toimialat. Myös teollisuus elää edelleen suuressa epävarmuudessa ja maailmantalouden toipumisen nopeus on yhä pelkkien arvailujen varassa.

Valoa tunnelin päähän tuovat ympäri maailmaa käynnistyvät rokotuskampanjat. Rokotteet tuovat ratkaisevan lisäavun käsihygienian, turvavälien ja maskien käytön lisäksi. Sopii toivoa, että mahdollisimman moni osallistuu näihin talkoisiin ja ottaa rokotteen. Kevään mittaan nähdään, saadaanko pandemian kärki taittumaan ja onko jatkossa odotettavissa paluu hieman tavanomaisempaan ja tutumpaan arkeen.

Vuosi 2021 on kauppakamarimme 70-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuotta vietämme erilaisten tapahtumien, tempausten ja hieman tavanomaista juhlavampien vuosikokousten merkeissä, toki normaalia arjen puurtamista unohtamatta. Seuratkaa aktiivisesti tiedottamistamme, hyvät jäsenet ja yhteistyökumppanit! Juhlavuoden tilaisuudet, tapahtumat ja tempaukset on tarkoitettu juuri teille ja toivomme teidän osallistuvan niihin aktiivisesti ja innokkaasti. Samalla toivomme juhlavuotemme omalta osaltaan vievän eteenpäin niitä prosesseja ja kehityskulkuja, joilla koronan jälkeisestä Etelä-Pohjanmaasta tehdään entistäkin elinvoimaisempi ja kilpailukykyisempi, rohkeasti tulevaisuuteen katsova alue.

 

Pertti Kinnunen
toimitusjohtaja
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari

juhlavuosi, kauppakamari, Korona, rokote