Hyväksytyt LKV:t Etelä-Pohjanmaalta

Kiinteistöalalle 236 uutta laillistettua välittäjää

2.1.2019

Keskuskauppakamarin välittäjäkokeista saatiin tämän syksyn koekierroksella 204 uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää (LKV) ja 32 laillistettua vuokrahuoneistonvälittäjää (LVV). Etelä-Pohjanmaalta LKV-kokeen läpäisi 17, joka on 34,5% kaikista LKV-kokeen suorittaneista. Uusia laillistettuja vuokrahuoneistonvälittäjiä ei tällä kertaa alueelle saatu. Kokeen suosio jatkuu korkeana, sillä vuonna 2016 voimaan tullut laki edellyttää vähintään puolelta välitysliikkeen välittäjistä kokeen osoittamaa ammatillista pätevyyttä.

LKV- ja LVV-kokeet pidettiin 10.11.2018 Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

LKV-kokeeseen osallistui yhteensä 518 henkilöä ja LVV-kokeeseen yhteensä 49 henkilöä. LKV-kokeen läpipääsyprosentti oli 39 prosenttia ja LVV-kokeen 65 prosenttia.

Keskuskauppakamarin lakimies Jaana Tikkusen mukaan kokeiden läpipääsyprosentit olivat tällä kertaa hyvin lähellä pitkän aikavälin keskiarvoja.

Välittäjäkokeiden osallistujamäärät ovat pysyneet edelleen korkeina, mikä johtunee osittain muutaman vuoden takaisesta lakimuutoksesta sekä siitä, että välitysalalla korostetaan entistä enemmän osaamisen ja koulutuksen merkitystä.

”Kokeessa hyväksytty tuntee välitystoiminnan harjoittamisen kannalta tarpeellisen lainsäädännön ja hyvän välitystavan sekä hallitsee välitystoimeksiannon hoitamisen edellyttämät käytännöt. Tämä on alalla toimivalle rekrytointivaltti sekä osoitus ammattipätevyydestä”, Tikkunen sanoo.

”On hienoa, että alueellemme saatiin 17 uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää. Haluamme onnitella kaikki uusia laillistettuja kiinteistövälittäjiä. Olette osoittaneet ammattipätevyytenne ja näin ollen sekä asiakas että työnantajanne voivat olla entistä varmempia osaamisestanne”, Pertti Kinnunen Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja iloitsee. ”Rohkaisemme yrityksiä sekä välittäjiä pätevöitymään – se on merkki osaamisesta ja osaamisen ylläpidosta”.

Tässä ovat nimensä julkistamiseen luvan antaneet sekä LKV-kokeen menestyksekkäästi läpäisseet henkilöt Etelä-Pohjanmaalta:

Autio Miikka, Seinäjoki
Broo Anna-Maija, Härmä
Hietamäki Jarmo, Ylihärmä
Isomäki Juhana, Alavus
Jokela Jaana, Kortesjärvi
Marjomäki Helena, Alajärvi
Mäntylä Tuula, Tuuri
Ojanen Jani, Seinäjoki
Pollari Tarja, Alavus
Syrenius Pia, Kauhava
Syrjälä Marko, Seinäjoki
Uutela Matti, Kauhajoki
Vähämaa Enni, Seinäjoki
Yli-Kauppila Riikka, Hyllykallio

Välittäjäkokeet järjestetään valtakunnallisesti kolmella koepaikalla: Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Seuraava koe järjestetään 4.5.2019.

Lisätiedot:
Jaana Tikkunen, p. 09 4242 6205 Keskuskauppakamari
Pertti Kinnunen, p. 040 5340 875 Etelä-Pohjanmaan kauppakamari