Vientikaupan rahoitus –kasvukiertue Seinäjoki 5.10.2018

Aika: 5.10.2018 klo 8:30 - 13:00
Paikka: Scandic Seinäjoki, Kauppakatu 10, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 1.10.2018

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Vienti kasvuun – kaupat kotiin ja saatavat turvaan

MIKSI – Vientikaupassa pärjääminen vaatii yhä osaavampaa rahoituksen ja maksutapojen hallintaa. Myyjä voi oikeilla rahoitusratkaisuilla voittaa vientikaupan. Barometri osoittaa, etteivät pk-yritykset hallitse vientikaupan tärkeitä työkaluja – rahoitusta tai suojauskeinoja.

KENELLE – Kohderyhmänä ovat suoraa vientiä harjoittavat pk- ja midcap –yritykset. Tilaisuus soveltuu myös viennin juuri aloittaneille, pienemmille vientiyrityksille.
Tapahtuma on yritysedustajille maksuton, mutta edellyttää etukäteisilmoittautumista.

​​​​​​​Pienryhmätyöskentelyn mahdollistamiseksi ilmoittautuneista valitaan kuhunkin tapahtumaan 15-30 kasvuhakuista vientiyritystä. Mahdolliset muut osallistujat päätetään tapahtumakohtaisesti.

Teemoina ovat vientikaupan rahoitus ja luottotappioilta suojautuminen sekä välineet, kuten luottovakuutus, remburssit, pankkitakaukset ja vekseli.

MITÄ – Kauppakamarit ja Finnvera haluavat Vientikaupan rahoitus -kiertueella yhdessä pankkien ja luottovakuutusyhtiöiden kanssa auttaa vientiyrityksiä hallitsemaan vientikaupan rahoituksen salaisuudet. Teemoina ovat vientikaupan rahoitus ja luottotappioilta suojautuminen sekä välineet, kuten luottovakuutus, remburssit, pankkitakaukset ja vekseli.

MITEN – Tapahtumissa kerrotaan käytännönläheisesti ostajarahoituksen ja ostajariskin hallinnankeinoista ja haastetaan pk-yrityksiä sparraavaan keskusteluun viennin luottopolitiikasta. Tavoitteena on, että osallistuva pk-yritys löytää työkaluja kilpailukykynsä parantamiseen viennissä ja saa eväitä kasvun hakemiseen kansainvälistymisestä.

KUKA – Etelä-Pohjanmaan tapahtuman järjestävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Finnvera, Danske bank ja Coface luottovakuuttaja.

OHJELMA:
​​​​​​​8.30 Ilmoittautuminen, aamukahvi ja verkostoituminen
9.00 Suomi kaipaa kasvua ja kansainvälistymistä
Pertti Kinnunen, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari (tilaisuuden puheenjohtajana)
Vähennä riskejä ja tarjoa rahoitusta pankkien Trade Finance –tuotteilla – Sirpa Heikkinen, senior manager Trade and Supply Chain Advisory, Danske Bank
Tunnetko luottovakuutuksen – Keijo Kiviluoma, Business development manager, Coface
Finnveran vientikaupan rahoituskampanja – Osmo Kallonen, rahoituspäällikkö, Kasvu- ja kansainvälistymisrahoitus-tiimi, Finnvera

10.00 Näin rahoitimme onnistuneen vientikaupan – yrityscaset
Case 1: Miten varmistan vientisaatavani?- Hannu Suni, toimitusjohtaja, Kohiwood Oy
Case 2: Riskienhallinta- ja rahoitusratkaisuja pääomatuotteita vievän yrityksen näkökulmasta  – Ari Vainionpää, talousjohtaja, Pesmel Oy
+pankin tai luottovakuuttajan kommentit

11.00 Rahoitus-workshop – pienryhmäsparraus
(yritysedustajat jaetaan kahteen ryhmään):

  1. Raaka-aineita, puolivalmisteita, kulutustavaroita tai palveluja vievät yhtiöt, joiden vienti on yleensä lyhyellä <180 päivän maksuajalla
    – Aiheena laskusaatavan luottovakuuttaminen ja sen rahoitus/myynti;
    – Ryhmän vetäjänä on luottovakuutusyhtiön edustaja
  2. Investointitavaroita (esim. koneita, tuotantolinjoja) vievät yritykset, joiden ostajat hakevat rahoitusvaihtoehtoja investoinnilleen
    – Aiheina erilaiset remburssit ja pankkitakaukset sekä vekseli
    – Ryhmän vetäjän on pankin edustaja

11.45 Johtopäätökset ja päivän opit – pienryhmien vetäjät
+ Pienryhmien havaintojen purku yhdessä
12.00 Yrityskohtainen neuvonta (etukäteen varatut kahdenväliset keskustelut) + lounas
13.00 Tapahtuma päättyy

Seinäjoen kiertueen kumppanit: