Vientikaupan rahoitus –kasvukiertue Seinäjoki 5.10.2018

Aika: 5.10.2018 klo 8:30 - 13:00
Paikka: Scandic Seinäjoki, Kauppakatu 10, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 1.10.2018

Vienti kasvuun – kaupat kotiin ja saatavat turvaan

MIKSI – Vientikaupassa pärjääminen vaatii yhä osaavampaa rahoituksen ja maksutapojen hallintaa. Myyjä voi oikeilla rahoitusratkaisuilla voittaa vientikaupan. Barometri osoittaa, etteivät pk-yritykset hallitse vientikaupan tärkeitä työkaluja – rahoitusta tai suojauskeinoja.

KENELLE – Kohderyhmänä ovat suoraa vientiä harjoittavat pk- ja midcap –yritykset. Tilaisuus soveltuu myös viennin juuri aloittaneille, pienemmille vientiyrityksille.
Tapahtuma on yritysedustajille maksuton, mutta edellyttää etukäteisilmoittautumista.

​​​​​​​Pienryhmätyöskentelyn mahdollistamiseksi ilmoittautuneista valitaan kuhunkin tapahtumaan 15-30 kasvuhakuista vientiyritystä. Mahdolliset muut osallistujat päätetään tapahtumakohtaisesti.

MITÄ – Kauppakamarit ja Finnvera haluavat Vientikaupan rahoitus -kiertueella yhdessä pankkien ja luottovakuutusyhtiöiden kanssa auttaa vientiyrityksiä hallitsemaan vientikaupan rahoituksen salaisuudet. Teemoina ovat vientikaupan rahoitus ja luottotappioilta suojautuminen sekä välineet, kuten luottovakuutus, remburssit, pankkitakaukset ja vekseli.

MITEN – Tapahtumissa kerrotaan käytännönläheisesti ostajarahoituksen ja ostajariskin hallinnankeinoista ja haastetaan pk-yrityksiä sparraavaan keskusteluun viennin luottopolitiikasta. Tavoitteena on, että osallistuva pk-yritys löytää työkaluja kilpailukykynsä parantamiseen viennissä ja saa eväitä kasvun hakemiseen kansainvälistymisestä.

KUKA – Etelä-Pohjanmaan tapahtuman järjestävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Finnvera, Danske bank ja Coface luottovakuuttaja.

OHJELMA:
​​​​​​​8.30 Ilmoittautuminen, aamukahvi ja verkostoituminen
9.00 Suomi kaipaa kasvua ja kansainvälistymistä
Pertti Kinnunen, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari (tilaisuuden puheenjohtajana)
Vähennä riskejä ja tarjoa rahoitusta pankkien Trade Finance –tuotteilla – Sirpa Heikkinen, senior manager Trade and Supply Chain Advisory, Danske Bank
Tunnetko luottovakuutuksen – Keijo Kiviluoma, Business development manager, Coface
Finnveran vientikaupan rahoituskampanja – Osmo Kallonen, rahoituspäällikkö, Kasvu- ja kansainvälistymisrahoitus-tiimi, Finnvera

10.00 Näin rahoitimme onnistuneen vientikaupan – yrityscaset
Case 1: Miten varmistan vientisaatavani?- Hannu Suni, toimitusjohtaja, Kohiwood Oy
Case 2: Riskienhallinta- ja rahoitusratkaisuja pääomatuotteita vievän yrityksen näkökulmasta  – Ari Vainionpää, talousjohtaja, Pesmel Oy
+pankin tai luottovakuuttajan kommentit

11.00 Rahoitus-workshop – pienryhmäsparraus
(yritysedustajat jaetaan kahteen ryhmään):

1. Raaka-aineita, puolivalmisteita, kulutustavaroita tai palveluja vievät yhtiöt, joiden vienti on yleensä lyhyellä <180 päivän maksuajalla
    – Aiheena laskusaatavan luottovakuuttaminen ja sen rahoitus/myynti;
    – Ryhmän vetäjänä on luottovakuutusyhtiön edustaja
  2. Investointitavaroita (esim. koneita, tuotantolinjoja) vievät yritykset, joiden ostajat hakevat rahoitusvaihtoehtoja investoinnilleen
    – Aiheina erilaiset remburssit ja pankkitakaukset sekä vekseli
    – Ryhmän vetäjän on pankin edustaja