Väärinkäytösten ja rikosten selvittäminen yrityksissä (maksuton)

Ilmoittaudu tästä

Aika: 24.11.2021 klo 9:30 - 11:00
Paikka: omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 23.11.2021

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Väärinkäytöstutkintaa eri organisaatioissa on tehty aina ja nyt ilmiantajien suojeluun liittyvä lainsäädäntö (whistleblowing -direktiivi ja Suomessa voimaan tuleva laki) lisää tätä tarvetta.

Väärinkäytösten tutkintaan liittyy kuitenkin monia seikkoja; työantajien ennakkohuolehtimisvelvoitteet, tietosuojalainsäädännön rajoitukset ja eettisyys. Tutkintaa voidaan myös joutua ostamaan ulkopuolisilta ja siihen liittyy myös turvallisuusalan elinkeinoa ohjaava lainsäädäntö.

Puheenvuoro valottaa, miten väärinkäytöstutkintaa tehdään nyt, millaisia toimijoita markkinoilla on ja mitä yritysten on ehdottomasti huomioitava tällaista tutkintaa tehdessä.

Asiantuntija

Tilaisuuden asiantuntija, Jari Ala-Varvi on Opsec oy:n osakas ja tietosuojavastaava. Opsec Oy on tehnyt vuodesta 2010 alkaen väärinkäytöstutkintaa ja rikosten selvittämistä yritysympäristöissä turvallisuusalan elinkeinoluvalla. Väärinkäytös- ja rikostutkinnasta Jarilla on yli 14 vuoden kokemus eri ympäristöissä ja hän on myös suorittanut arvostetun ISO / ANSI-akkreditoidun CIPP/E-sertifioinnin (Certified Information Privacy Professional / Europe).

Jari on Suomen Yksityisetsivä- ja Lakitoimistoliiton jäsen ja hallituksen varajäsen. Suomen Yksityisetsivä- ja Lakitoimistoliitto ry on suomalaisten yksityisetsivien järjestö ja jäsenenä eurooppalaisessa IKD:ssa (Kansainvälinen yksityisetsivien yhdistysten liitto). Jari osallistuu myös VAHTI-työryhmätoimintaan Tietosuojan kehittäminen -ryhmässä.

Jari tekee parhaillaan Laurea-ammattikorkeakoululle tutkimusta yksityissektorin rikostutkinnasta yrityksissä ja EU-sääntelyn vaikutuksista siihen.

Ohjelma

9.30 Tilaisuuden avaus 
Panu Vesterinen, asiantuntija Helsingin seudun kauppakamari

Väärinkäytösten ja rikosten selvittäminen yrityksissä
Jari Ala-Varvi, CIPP/E, tietosuojavastaava Opsec Oy

10.45 Kysymykset ja kommentit 

Autamme mielellämme, otathan yhteyttä ep@kauppakamari.fi, (06) 429 8100.