TIETOISKU – Työvoimaa ja osaamista maahanmuuttajista

Aika: 9.6.2017 klo 8:00 - 11:30
Paikka: Seinäjoki Areena, UUSI B-HALLI, tila B220. Kirkkokatu 23, Seinäjoki. Käynti Kirkkokadun puoleisesta pääovesta.
Ilmoittaudu viimeistään : ei ilmoittautumista. Maksuton ja vapaa pääsy yrityksillle ja muille kiinnostuneille. Yli 10 hengen ryhmiä pyydetään kuitenkin ennakkoilmoittautumaan viimeistään 2.6. kuluessa sähköpostitse katja.myyrylainen@kauppakamari.fi.

This event for the business owners and people developing and hiring is held mostly in Finnish but also English is heard. You are very welcome to come, learn and ask about hiring, working, studying in Finland and South Ostrobothnia. We would like to see this event serving different education level hiring needs.

A study concerning immigrates and work will also be published and presented.

MITÄ
Tietoiskukooste ja verkottumistilaisuus. Työllistävän yrityksen hyvään osaamiseen kuuluu tietää perusteet eurooppalaisen tai muualta maailmasta kotoisin olevan työvoiman työllistämisestä. Tule tietoiskuun kuulemaan työllistämisestä, työvoiman hankinnasta ja koulutusmahdollisuuksista, kun työntekijä on maahanmuuttaja. Tilaisuudessa esitellään myös uutta tutkittua tietoa maahanmuuttajien työllistämishankkeesta.

KENELLE
Viejä- ja tuojayritykset, työvoimapula-alat, täsmäkoulutettavia hakevat. Erityisesti työvoimapulasta nyt kärsivien metalli-, sosiaali- ja terveys-, siivous- ja puhdistus- sekä logistiikka-alan yrityksiä kannustetaan paikalle. Tervetulleita ovat myös kaikki muut, jotka haluavat hakea tarjolla oleviin työpaikkoihin, löytää piilotyöpaikkoja tai saada tietoa koulutusmahdollisuuksista.

JÄRJESTÄJÄT
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Siirtolaisuusinstituutti, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto, Sedu Aikuiskoulutus, Skaala Group Oy

MUKANA
SPR, Into Seinäjoki, Etelä-Pohjanmaan liitto, SYO

SUOMI TARVITSEE TEKIJÖITÄ
Osallistu valtakunnalliseen Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjaan 31.5. mennessä, lue lisää.
Katso kampanjan video ”Suomi tarvitsee tekijöitä”.
Kampanjan esittelvät Skanskan henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä ja HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen.

9.6. TIETOISKUN OHJELMA

8.00 Kahvitarjoilu alkaa B-hallin yläkerrassa
Muistathan noutaa autoosi pysäköintilipukkeen, jonka saat vahtimestarin kopilta B-hallin pääovilta eli Kirkkokadun puoleisesta aulasta.

8.10 Tervetuloa tietoiskuun, yritykset
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
Pertti Kinnunen ja Katja Myyryläinen

8.20 Skaala: Hyviä käytäntöjä ja kokemuksia
Riikka Istolahti, QEHS Manager, Skaala Group OY

8.35 Ulkomaisen työvoiman rekrytointi, EU ja muut maat
Mari Lähdesmäki, EURES-asiantuntija, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
Mauno Salmela, Maahanmuuttoasiantuntija, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

8.50 Kotoutumis- ja ammatilliset koulutukset väylä työhön
Virpi Lehtimäki, aikuiskoulutuspäällikkö, SEDU
Marja-Liisa Saunela, kouluttaja, SEDU

9.00 Sedun huomioita ja kannustusta maahanmuuttajan työllistämiseen
Marja-Liisa Saunela, kouluttaja, Sedu

9.15 Kysy kasvotusten, kahvia
Työnantajat ja muut osallistujat voivat kertoa tarpeistaan ja kysyä kasvotusten, paikalla asiantuntijoita puhujaorganisaatioista. SYOn maahanmuuttajien yrittäjyyshanke videoesittelynä.

9.45 Kokemuksia Kauhavan vastaanottokeskuksen työllistämishankkeesta. Uuden tutkimuksen tulosten esittelyä.
Markku Mattila, tutkija, Siirtolaisuusinstituutti

10.15 Getting in – living as an immigrant in Finland. Tips for employers. Työelämään sisään – maahanmuuttajana Suomessa. Vinkkejä työnantajille.
Musaab Al-Mashhadani ja Musaab Hassan (englanti) Puhuja vaihtui sairastapauksen vuoksi
Rita Sandvik (suomi, englanti)

10.45 – 11.15 Kysy kasvotusten.

11.15 Päätössanat

Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen Fazerilla A-hallin puolella.