TIETOISKU – Kiinteistöarviointi & tavarantarkastus

Paikka: Seinäjoki Areenan koulutustilat, Kirkkokatu 23
Ilmoittaudu viimeistään 18.4.2017 klo 23:59

Kiinteistöarviointi, maankäytön suunnittelu, tavarantarkastus

KENELLE Ulosottovirasto, asianajajat ja lakimiehet, kiinteistönvälityksen ammattilaiset, pankit, vakuutusyhtiöt, isännöitsijät, rakennusliikkeet, tilintarkastajat, kunnat ja yritysten kiinteistövarallisuuden hoitajat, auto- ja katsastusalan ammattilaiset ja kaikki toimialasta kiinnostuneet.

KOULUTTAJA useita asiantuntijoita

Tarvitsetko puolueettoman asiantuntijan perusteltua näkemystä kiinteistön arvosta tai arvioitko itse kiinteistöjä työssäsi? Haluatko tietää, miten korjausvelka vaikuttaa kiinteistön arvoon ja millainen vaikutus voimalinjalla kiinteistön arvoon on? Auktorisointi tuo puolueetonta asiantuntemusta kiinteistön arvonmääritykseen.

Tietoiskussa kuulet ajankohtaista kiinteistöarvioinnista, maankäytön suunnittelusta osana maakuntauudistusta ja monipuolisista tavarantarkastajien käyttömahdollisuuksista. Kuulet myös miten hyväksytyksi tavarantarkastajaksi (HTT) tai auktorisoiduksi kiinteistöarvioijaksi (AKA) voi päästä.

• HTT-kokeeseen hakuaika päättyy 31.5. HTT-koe järjestetään syksyllä. Hyväksytyt uudet tavarantarkastajat voivat aloittaa toimintansa seuraavan vuoden alussa osallistuttuaan sitä ennen perehdyttämis-/koulutustilaisuuteen.

Ennen tilaisuuden alkua on mahdollisuus omakustannelounaaseen Areenan Fazerilla.

Teetkö usean henkilön ilmoittautumiset? Toivomme, että jokaisesta ilmoittautujasta täytetään oma ilmoittautumislomake tällä sivulla.

12.00 – 12.10 Tilaisuuden avaus ja kahvia
Tomi Kohtanen, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
12.10 – 12.35 Arvioinnin keskeiset tekijät
Hannu Juutti, Seinäjoen Kotijoukkue Oy
12.35 – 13.20 Arviointimenetelmät
Kassavirtamenetelmä liike- ja teollisuuskohteissa
Tulojen, menojen ja investointien vaikutus kassavirtaan, esimerkkejä
Jyrki Halomo, Kanava Isännöinti Oy
13.20 – 13.45 Auktorisointi laadukkaan arvioinnin takeena
Mitä auktorisointi edellyttää? Auktorisoitujen valvonta
Raisa Harju, Keskuskauppakamari
13.45 – 14.15 Kahvitauko
Kahvia ja makeaa maakunnan tyyliin
14.15 – 15.00 Arviokirjan oleelliset kohdat
Jyrki Halomo ja Hannu Juutti
15.00 – 16.00 Arvioinnin erityistapauksia
Maatalouskohteen arviointi
Kunnon/korjausvelan vaikutus arvioinnissa
Syytingin arvo ja sen laskeminen
Voimalinjojen ja tuulimyllyjen vaikutus kiinteistön arvoon
Harri Kivistö ja Hannu Juutti
16.00 – 16.30 Maankäytön suunnittelu ja kaavoitus osana Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistusta
Antti Saartenoja, Etelä-Pohjanmaan liitto
16.30 – 17.00 Hyväksytyt tavarantarkastajat (HTT) – mitä missä milloin?
Milloin tavarantarkastajaa on hyödyllistä käyttää ja miten tavarantarkastajaksi voi päästä?
Raisa Harju

Järjestäjät
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Keskuskauppakamari, Suomen Kotijoukkue ja Etelä-Pohjanmaan liitto

Asiantuntijat
Asiantuntijaluennoijina ja kysymyksiisi paikan päällä vastaamassa ovat:

Hannu Juutti / Seinäjoen Kotijoukkue Oy
Arviointipäällikkö LKV, Auktorisoitu kiinteistöarvioija, AKA-yleisauktorisoitu, KHK Keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistöarvioitsija. hannu.juutti@kotijoukkue.fi, 040 714 6683
Harri Kivistö / Seinäjoen Kotijoukkue Oy
Arviointiasiantuntija RKM, LKV, Auktorisoitu kiinteistöarvioija, AKA-yleisauktorisoitu, KHK Keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistöarvioitsija. harri.kivisto@kotijoukkue.fi, 040 714 6693
  Jyrki Halomo / Kanavan Isännöinti Oy
Pääanalyytikko, TkL, AKA-yleisauktorisoitu, KHK Keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistönarvioitsija, MRICS. jyrki.halomo@kanavaisannointi.fi, 040 8373 796
  Antti Saartenoja EP liitto 100x100px Antti Saartenoja / Etelä-Pohjanmaan liitto
Suunnittelujohtaja. antti.saartenoja@etela-pohjanmaa.fi, 050 347 9845Saartenoja on FT ja toimii suunnittelujohtajana Etelä-Pohjanmaan liitossa. Saartenoja on maankäytön suunnittelun ja maakunnan kehittämisen asiantuntija.
 Raisa Harju Raisa Harju / Keskuskauppakamari
Lakimies, varatuomari. raisa.harju@chamber.fi, 050 5542683