TIETOISKU: Immateriaalioikeudet

Aika: 8.10.2019 klo 8:30 - 11:00
Paikka: Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, B-halli, kokoustila B90
Ilmoittaudu viimeistään 3.10.2019

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.
Oletko tullut ajatelleeksi, että patentti tai tavaramerkki voi olla yrityksesi arvokkain omaisuus?

Innovatiiviset tekniset ratkaisut, omintakeinen muotoilu sekä kilpailijoista erottavat kaupalliset tunnukset ovat tänä päivänä yritysten arvokkainta omaisuutta.

IPR-lakimies Maria Ojala

Immateriaalioikeuksien (IPR, Intellectual Property Rights) kuten patentit, tavaramerkit ja mallioikeudet, turvaaminen ja pitäminen omissa käsissä ovat pienellekin yritykselle strategisia kysymyksiä. Mikäli yrityksesi tavoittelee kasvua ja arvonnousua, suojausta ei kannata unohtaa.

Immateriaalioikeuksien haltijana yritys omistaa oikeudet omiin innovaatioihinsa ja voi kieltää kilpailijoita hyödyntämästä samoja ratkaisuja. Hankittuja oikeuksia on myös mahdollista hyödyntää myymällä lisenssejä, ja ne ovat lähes välttämättömiä neuvoteltaessa rahoittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

IPR-asiantuntija Timo Joutsenoja

 

IPR-asiantuntijayritys Kolsterin IPR-lakimies Maria Ojala ja IPR-asiantuntija Timo Joutsenoja kertovat puheenvuoroissaan käytännönläheisesti, miksi keksintöjen, tavaramerkkien ja muotoilun suojaus kannattaa ja mitä käytännön näkökulmia ja strategisia valintoja näihin suojamuotoihin liittyy.

 

 

 

Ohjelma
8:30 aamupala
8:45 tervetuloa & pieni verkostoitumistilaisuus
9:00 Brändin ja muotoilun suojaaminen
9:45 taukokaffit
10:00 Innovatiivisten teknisten ratkaisujen suojaaminen
10:45 IPR-klinikka ajanvarauksella

Tilaisuus maksuton ja avoin kaikille yrityksien ja organisaatioiden edustajille, jotka ovat aiheesta kiinnostuneet, riippumatta jäsenyydestä.

Ennakkoilmoittauminen tärkeää tarjoiluiden vuoksi. No show -maksu (54€) laskutetaan mikäli esteestä ei ilmoiteta viim. 24h ennen tilaisuuden alkua.