STRIIMI: Chamber Cafe: Ulkomaankauppa & Viennin maatieto (maksuton)

Aika: 17.12.2020 klo 9:00 - 10:00
Ilmoittaudu viimeistään 15.12.2020

Tervetuloa maksuttomaan Chamber Cafe -aamupäivätilaisuuteen tutustumaan KauppakamariTiedon uudistuksiin.

Viennin maatiedon vastaava asiantuntija Jukka Säikkälä esittelee KauppakamariTiedon Ulkomaankauppa & Maatieto -osiota ja kertoo ajankohtaisista viennin määräyksiin liittyvistä asioista. Myös keskustelulle ja kysymyksille on varattu aikaa.

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

KauppakamariTieto: Ulkomaankauppa & Maatieto sisältää keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat. Kokonaisuus koostuu kolmesta teoksesta: Kuljetus, huolinta ja tullaus, Perustieto ja asiakirjat sekä Viennin maatieto.

Kokonaisuus sisältää ajantasaiset tiedot lähes 200 maan vientirajoituksista ja pakotteista, vaadittavista vientiasiakirjoista, tullauksesta, pakkaus- ja merkintämääräyksistä ja tuotekohtaisista todistusvaatimuksista. Se tarjoaa käytännön neuvoja kansainvälisiin kuljetuksiin. Mukana on paljon tietoa tavaran vakuuttamisesta ja toimituslausekkeista sekä ulkomaankauppaan liittyvistä asiakirjoista, maksutavoista ja yleisistä sopimusehdoista. Mukana on myös englanninkielisiä sopimusmallipohjia.

Teoksesta viejä ja tuoja saavat tärkeää tietoa myös ulkomaankaupan juridiikasta ja maksutavoista sekä arvonlisä- ja tuloverotuksesta.