STRIIMI: Aamukahvit Afrikasta -webinaarisarja: Yrittäjänä Afrikassa (maksuton)

Ilmoittaudu

Aika: 16.12.2020 klo 9:00 - 11:30
Paikka: omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 14.12.2020

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Afrikan aamukahvit on Keskuskauppakamarin Afrikka-verkoston ja Business Finlandin yhdessä järjestämä webinaarisarja, jonka tarkoituksena on tuoda Afrikkaa ja sen tarjoamia businessmahdollisuuksia lähemmäksi suomalaisia yrityksiä. Aamukahveilla tavataan mielenkiintoisia ihmisiä ja kuullaan yllättäviä asioita Afrikasta.

Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille 15.12.20

Ensimmäisen Afrikan aamukahvien teemana on ”Yrittäjänä Afrikassa”. Aamukahveilla tavataan kaksi suomalaista pitkänlinjan yrittäjää Mari Pennanen ja Arto Tiitinen, jotka molemmat toimivat omalta osaltaan logistiikka-alalla. Afrikan nopea talouskasvu ja kaupungistuminen lisää logistiikkapalvelujen kysyntää suurella mantereella.

Aamukahvit tarjoilee Business Finlandin puolesta Esa Rantanen Nairobista, Itä-Afrikasta ja Olu Raheem Lagosista, Länsi-Afrikasta. Esalla ja Olulla on molemmilla yli kymmenen vuoden kokemus Afrikan markkinoista.

Merkitsethän jo kalenteriisi kevään 2021 aamukahvit:
18.2., 14.4. ja 9.6.

Lisätietoa mukana olevista yrittäjistä:

Mari Pennanen on toiminut yrittäjänä Tansaniassa yli 16 vuotta. Mari perusti puolisonsa kanssa DSM Corridor Groupin (DCG) tarjoamaan palveluja bulkkilastin käsittelyyn Dar es Salaamin satamassa, joka palvelee Tansanian lisäksi useaa sisämaata (Ruanda, Burundi, Uganda,DRC, Sambia, Malawi).

Tänä päivänä DCG tarjoaa erilaisia logistisia palveluja laajalle joukolle asiakkaita sekä erilaisille rahdeille lannoitteista metalleihin ja kemikaaleihin, useassa tarkoituksenmukaisessa terminaalissa. DCG on ensimmäisenä Tansaniassa akkreditoitu kansainvälisilIä laatu- (ISO9001), ympäristö- (ISO14001) ja työterveys ja -turvallisuus-standardeilla (ISO 45001). Edellisten lisäksi yrityksen johtamisjärjestelmään on integroitu IFC:n performanssi standardit ja UNGC yritysvastuualoite sekä UNDG tavoitteet 8 ja 9.

Vuonna 2017 eteläafrikkalainen yritys AIIM investoi pariskunnan perustamaan yritykseen ja emofirma African Ports and Corridors Holdingsin (APCH) perustettiin.

Tarkoituksena on monistaa DCG:n menestystarina muihin Afrikan kuljetuskäytäviin ja nopeuttaa määrätietoisesti kestävää, vastuullista muutosta logistiikkaketjussa; kuljetustehokkuuden ja maantiekuljetuksista rautateille murroksen vauhdittaminen vähentää logistiikkakustannuksia. Elokuussa 2020 Mari siirtyi APCHn palvelukseen vastuualueenaan konsernin toiminnan kehittäminen.

Mari on palkittu “The Best port operator or terminal in Africa” in Women in Transport palkinnolla 2016.

Arto Tiitinen on Tramigo Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista. Arto oli perustamassa Tramigon paikannusbisnestä vuonna 2000 Flilippiineillä. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus työskentelystä kehittyvillä markkinoilla. Vuodesta 2007 Arto on ollut täysipäiväisesti rakentamassa Tramigon liiketoimintaa Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Tällä hetkellä Tramigo ja yhtiön ratkaisut ovat tunnettuja kymmenissä Afrikan maissa Nigeriasta Somaliaan. Tramigo laitteissa on sisäänrakennettu GPS vastaanotin. Tramigo kommunikoi matkapuhelimen kanssa SMS tekstiviestein GSM verkon välityksellä. Tramigon asiakkaina Afrikassa ovat yritykset, joilla on suuri kuljetuskalusto mutta myös yksityiset asiakkaat.