Puheesta ja papereista bitteihin – kybersotaa vai rikostorjuntaa ja mitä forensiikka on?

Aika: 29.9.2020 klo 12:00 - 14:30
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 25.9.2020

Kauppakamarin jäsentilaisuus

-Yhteistyössä Helsingin Seudun kauppakamarin kanssa

Digitaalisen liiketoiminnan yleistyminen ja kyberuhkien kehittyminen on samalla tehnyt yrityksistä ensilinjan kohteita erilaisille digitaalisille uhille. Yritysten hyökkääjille näkyvä digitaalinen pinta-ala kasvaa ja näkyvyyden myötä todennäköisyys hyökkäykselle lisääntyy. Kyberrikollisuus on lisääntynyt ja tekee niin jatkossakin.

Viranomaisten rooliin ei lähtökohtaisesti kuulu vastata yleisesti yritysten toiminnan turvaamisesta, siksi vastuu kyberturvallisuudesta on ensisijaisesti yrityksellä itsellään. Tämän tosiasian myötä yritykset ovat tilanteessa, jossa niiden pitäisi tarvittaessa kyetä puolustamaan toimintaansa niin rikollisten lunnasohjelmahyökkäyksiä kuin vaikkapa yritysvakoiluksi luettavia hyökkäyksiä vastaan.

Miten yritys kehittää kyberturvallisuuttaan suhteessa kyberrikollisuuteen? Missä kulkee kipuraja investointien ja turvallisuuden tason suhteen? Kuulemme myös lyhyen valtio-opillisen ja oikeudellisen katsauksen sotaan ja rikokseen. Toisena puheenvuorona saamme kuulla forensiikan ajankohtaiskatsauksen. Mitä forensiikka oikein on ja miten sitä tehdään? Missä tilanteissa yritys voi tarvita forensiikan ammattilaisten palveluja? Mitä tekevät viranomaiset ja mitä taas tekevät yksityiset palveluntarjoajat forensiikan alueella?

AIKATAULU

12.00 Ilmoittautuminen
12.30 Tilaisuuden avaus
Helsingin seudun kauppakamari
12.35 Yritysten kyberturvallisuus – sotaa vai rikostorjuntaa?Peter Sund, Acting Director, Wärtsilä Corporation
13.20 Forensiikka – ajankohtaiskatsaus
Timo Piiroinen, Director, KPMG Suomi
14.30 Tilaisuus päättyy (viimeistään)

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat pari päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.