Kauppakamarin vientiasiakirjat -tietoisku webinaari

Aika: 5.10.2020 klo 13:00 - 14:15
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 5.10. klo 11 mennessä

Keskuskauppakamarin kansvainvälisen kaupan asiantuntija Hannele Visuri tulee kertomaan ajankohtaista tietoa alkuperätodistuksen myöntämisestä, sekä vientiasiakirjat.fi -palvelun uudistumisesta. Tietoiskussa käydään läpi tärkeitä alkuperätodistuksen hakemisen vaiheita, kuten; miten alkuperämaa määriteellään, supply of chain -todistuksen tarkoitus, erikoislausekkeet, virhe alkuperätodistuksessa ja vaadittavat liitedokumentit. Tietoiskun aikana voit kysyä Hannelelta vastauksia ongelmiin, joita kohtaat työssäsi ulkomaankaupan asiakirjojen parissa.

Ulkomaankaupan määräysten asiantuntija Jukka Säikkälä Helsingin Seudun kauppakamarista tulee esittelemään uutta .
KauppakamariTieto: Ulkomaankauppa & Maatietoa. Palvelu sisältää keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat. Kokonaisuus koostuu kolmesta teoksesta: Kuljetus, huolinta ja tullaus, Perustieto ja asiakirjat sekä Viennin maatieto. Kokonaisuus sisältää ajantasaiset tiedot lähes 200 maan vientirajoituksista ja pakotteista, vaadittavista vientiasiakirjoista, tullauksesta, pakkaus- ja merkintämääräyksistä ja tuotekohtaisista todistusvaatimuksista. Se tarjoaa käytännön neuvoja kansainvälisiin kuljetuksiin. Mukana on paljon tietoa tavaran vakuuttamisesta ja toimituslausekkeista sekä ulkomaankauppaan liittyvistä asiakirjoista, maksutavoista ja yleisistä sopimusehdoista.

Tietoisku järjestetään Teamsin välityksellä webinaarina. Lähempänä tilaisuuttaa saat sähköpostiisi liittymislinkin, jolla pääset tilaisuuteen mukaan.

Tilaisuuden aikataulu:

13:00 Tervetuloa, Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin esittely
13:15 KauppakamariTieto: Ulkomaankauppa ja maatieto -info
13:35 Alkuperätodistusten hakeminen ja ajankohtaiskatsaus
14:00 Kysymykset & vastaukset
14:15 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tietoiskuun!

Ilmoittauduthan 5.10. klo 11 mennessä tästä TAI
amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537