Kansainvälistymällä kasvuun -Kauppakamareiden kansainvälistymisviikko: Osaajia Suomen rajojen ulkopuolelta | striimi

Ilmoittaudu täällä

Aika: 7.10.2021 klo 14:00 - 15:00
Paikka: Omalta koneelta, Teams
Ilmoittaudu viimeistään 5.10.2021

Osaajapula vaivaa yrityksiä eikä tilanne näytä helpottuvan lähitulevaisuudessa. Jos osaavaa työvoimaa ei saada, takkuaa yritysten liiketoiminta. Yksi nopeimmista ratkaisuista osaajapulaan on ulkomaalaisten osaajien rekrytointi. Tarvitaan siis lisää työhön ja opiskeluun perustuvaa maahanmuuttoa. Ulkomaalaisten osaajien rekrytointi Suomeen pitää olla helppoa ja nopeaa.

Tilaisuudessa esitellään Kauppakamareiden tuoreen osaajapulakyselyn tuloksia. Onko osaavaa työvoimaa saatavilla? Miltä näyttää rekrytointitarve tulevaisuudessa? Käyttävätkö yritykset ulkomaalaisia osaajia? Miten yritykset kokevat omat valmiutensa rekrytoida ulkomaalaisia osaajia?

Lisäksi kuulemme kokemuksia ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnista Rovion Head of HR:ltä Heini Kaihulta. Millaisia kokemuksia hänellä on ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnista? Liittyykö ulkomaalaisten osaajien rekrytointiin byrokratiahaasteita? Mitä pitäisi tehdä, jotta ulkomaalaisten osaajien rekrytointi olisi helpompaa ja sujuvampaa?

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan osaajapulasta ja ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnista sekä siitä, mitä pitäisi tehdä, jotta ulkomaalaisten osaajien rekrytointi olisi nykyistä sujuvampaa.

Kauppakamarikysely: Lähes puolet yrityksistä haluaa lisätä työperäistä maahanmuuttoa .
Tiedote sisältää linkin osaajapulakyselyn tuloksiin.

Keskuskauppakamarin julkaisu: Osaajia Suomen rajojen ulkopuolelta

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.
Pyydämme ilmoittautumaan viimeistään tiistaina 5.10.21.
Ilmoittautuneille lähetämme lähempänä tilaisuutta Teams-linkin.

Huom. Olemme ottaneet käyttöön uuden kauppakamarikaupan. Kaikki tilaisuudet ja koulutukset menevät ostoskorin kautta. Kannustamme tekemään henkilökohtaisen rekisteröinnin, jolloin maksullisissa koulutuksissa saatte heti jäsenetuhinnan ja ilmoittautuminen on vaivattomampaa.

Autamme mielellämme, otathan yhteyttä ep@kauppakamari.fi, (06) 429 8100