Chamber Cafe: Ulkomaankauppa & Viennin maatieto

Aika: 19.4.2021 klo 9:00 - 10:00
Ilmoittaudu viimeistään 16.4.2021

Tervetuloa maksuttomaan Chamber Cafe -aamupäivätilaisuuteen tutustumaan KauppakamariTiedon uudistuksiin.

Finnveran Erno Ihto pitää tilaisuudessa esityksen aiheesta Finnveran rooli vientikaupan rahoituksessa ja luottoriskien hallinnassa.

Viennin maatiedon vastaava asiantuntija Jukka Säikkälä esittelee KauppakamariTiedon Ulkomaankauppa & Maatieto -osiota.

Myös keskustelulle ja kysymyksille on varattu aikaa.

KauppakamariTieto: Ulkomaankauppa & Maatieto sisältää keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat. Kokonaisuus koostuu kolmesta teoksesta: Kuljetus, huolinta ja tullaus, Perustieto ja asiakirjat sekä Viennin maatieto.

Kokonaisuus sisältää ajantasaiset tiedot lähes 200 maan vientirajoituksista ja pakotteista, vaadittavista vientiasiakirjoista, tullauksesta, pakkaus- ja merkintämääräyksistä ja tuotekohtaisista todistusvaatimuksista. Se tarjoaa käytännön neuvoja kansainvälisiin kuljetuksiin. Mukana on paljon tietoa tavaran vakuuttamisesta ja toimituslausekkeista sekä ulkomaankauppaan liittyvistä asiakirjoista, maksutavoista ja yleisistä sopimusehdoista. Mukana on myös englanninkielisiä sopimusmallipohjia.

Teoksesta viejä ja tuoja saavat tärkeää tietoa myös ulkomaankaupan juridiikasta ja maksutavoista sekä arvonlisä- ja tuloverotuksesta.

AIKATAULU

8.50 Yhteyden avaus

9.00 KauppakamariTieto: Ulkomaankauppa & Viennin maatieto -esittely

Asiantuntija Jukka Säikkälä, Helsingin seudun kauppakamari

Finnveran rooli vientikaupan rahoituksessa ja luottoriskien hallinnassa.

Rahoituspäällikkö Erno Ihto, Finnvera

10.00 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.