Etelä-Pohjanmaan vuoden 2018 yhteisövero oli 97 miljoonaa euroa

Etelä-Pohjanmaan yritykset maksoivat vuonna 2018 yhteisöveroa yhteensä 97 miljoonaa euroa.

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot Etelä-Pohjanmaalla kertyivät Seinäjoelle (41,4 miljoonaa euroa), Kauhajoelle (9,7 miljoonaa euroa) ja Kurikkaan rekisteröidyistä yhteisöistä (8,7 miljoonaa euroa). Tiedot käyvät ilmi Keskuskauppakamarin laskelmista, jotka perustuvat Verohallinnon tietoihin.

Vuonna 2018 veroja maksavien yritysten lukumäärä on kasvanut koko maassa. Kokonaisuudessaan veroja maksavien yritysten lukumäärä koko Suomessa kasvoi 2,4 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla veroja maksavien yritysten lukumäärä nousi 2,6 prosenttia.

Myös yhteisöveron määrä on kasvanut. Koko maassa yhteisöveroa maksettiin vuonna 2018 4,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Etelä-Pohjanmaalla yhteisöveron määrä on 3,6 prosenttia edellisvuotta suurempi.

”Yhteisöverokanta laskettiin 20 prosenttiin vuonna 2014. Yritysten maksaman yhteisöveron määrä on kuitenkin kasvanut vuosittain ja on merkittävästi korkeampi kuin ennen yhteisöverokannan alentamista. Suomen yhteisöverokanta on pidettävä jatkossakin kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

Yhteisövero vain yksi yritysten maksamista ja tilittämistä veroista. Keskuskauppakamari julkaisee vuoden 2020 alussa Suuren Veroselvityksen, jossa tarkastellaan yritysten tilittämiä ja maksamia veroja alueittain.

veropäivä, yhteisövero