Erestuvassa kuultua

Istuimme siinä aamusella yhdessä, korvapuusti lautasella ja kahvia kupissa. Tuvan penkit ja räsymatot huokuivat kotoista tunnelmaa. Juttelimme vanhat ja uudet tutut verkostoitumisesta, jäsenkaffilla Ilmajoella. 

”Miten sä voit tuntea kaikki täällä? kysyy lapseni. Vastaan, että on tärkeää tuntea kaikki, jotta tuntee jonkun, joka tuntee jonkun jollaisen kontaktin juuri nyt tarvitset.”

”Tilaisuuksien ei ole tarkoitus olla tykötekemistä suuna päänä. On hyvä tutustua ja jutella ilman suoraa tavoitetta.”

”Äärimmäisen vähän pystyy uutta keksimään tekemistään uudistaakseen, mutta ihmisiä tavatessa ajatukset ja ideat jalostuu. Kun kuuntelee muita. Minulle on hyötyä erityisesti siitä, että menen tilaisuuksiin puolituttuun tai tuntemattomaan porukkaan haaste edellä. Dialogi muiden verkoston jäsenten kanssa kohdatessa mahdollistaa uudistumisen.”

”Pitää olla tilaisuuksissa mukana ehdottomasti – aistimassa mitä tapahtuu ja mitä kuuluu. Olen havainnut, että verkostosta putoaa jos ei lähde matkan tai muun syyn vuoksi. Nyrkkisääntöni: vähintään yksi kerta viikossa pyhitettävä verkostoitumiselle.”

”Ole näkyvillä ja ota vastaan. Ei se riitä, että olet näkyvillä netissä tai somessa.”

”Jatkuvaa jaakobinpainia käyn siitä, että kuinka laajalle verkotun maantieteellisesti.”

”Henkilökohtainen kontakti on pop tänäkin päivänä. Kahden ihmisen kohtaaminen on aina syvemmän kontaktin mahdollisuus.”

”Ihan pistämätön hyöty siitä on ollut osallistumisesta. Olen panostanut jonkun verran tähän. Ymmärrän kyllä, että kaikki ei pysty irtautumaan joka paikkaan.”

”Joka kerta, kun olen käynyt, olen saanut jonkun linkin työhöni.”

”Verkostoitumisen hyötyjä ei voi tilata, ne täytyy tehdä. Tämä on työtä.”

”Bisneksessä puhelu on paras, kirjekin ok, sähköposti hukkuu muihin. Tarvitaan ihan täsmäverkottumista, joka muodostaa yhä parempaa suhdetoimintaa.”

”On monen tasoista verkottumista. Kauppakamari on B2B-kauppaa tekevälle hyvä. Jos puhutaan yhdessä tekemisen tasosta, se onkin haastavampi ja tarkoittaa näennäistekemisen sijaan syvempää verkottumista, yhteisiä tavoitteita.”

”Melkoista rankkausta on tehtävä, kun sähköposteja saapuu. Kaikilla varmaan ne kutsut jäsentyy omaan tärkeysjärjestykseen. Mielikuva vaikuttaa tärkeysjärjestyksen syntyyn.”

”Yksinyrittäjä odottaa mm. kunnalta käyntejä: Kaikkea hyvää! Koita jaksaa vielä tämä päivä! Samaa tehtävää voisi toteuttaa kamari.”

”Hain uutta tehtävää. Rekrytoija arvioi, etten ehdi tehdä hakemaani työtä, koska teen jo muuta johtotason työtä tunnin pari viikossa. Itse ajattelin: kunnon rekrytoija arvostaa verkostoja ja tekemistä: missä olet mukana, kenet tunnet, mitä osaat? Koulutuksella ja työhistorialla ei ole niinkään väliä.”

”Tällä viikolla tapaan 50 uutta kasvoa.”

”LinkedInin käyttö yleistyy työnhaussa ja bisneksen teossa. Työnantajat ja rekrytoijat katsoo ja kysyy kasvotustenkin verkostoista: ketä tunnet?”

#verkottuminen #kamariverkottaa #kauppakamarinjäsen

ylähä otti: Katja Myyryläinen

bisnes, kauppakamarin jäsen, kohtaaminen, liiketoiminta, linkedin, menestys, rekrytointi, tapahtumat, tilaisuudet, verkosto, verkostoituminen, verkottuminen