Epec Oy Vuoden 2020 digitaalinen eteläpohjalaisyritys

Epec Oy palkittiin vuoden 2020 digitaalisena eteläpohjalaisyrityksenä

Kauppakamarin ICT-valiokunta on kuutena vuotena peräkkäin valinnut ja palkinnut vuoden digitaalisen eteläpohjalaisyrityksen Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin syyskokouksessa yleisöltä tulleiden ilmiantojen joukosta. Tarkoituksena on nostaa esille hyviä esimerkkejä yrityksistä, jotka hyödyntävät ICT-ratkaisuja / digitalisaatiota omassa toiminnassaan.

Vuoden 2020 digitaalisena eteläpohjalaisyrityksenä palkittiin Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin syyskokouksessa Isokyrössä 12.11.2020 Epec Oy. Yritys jatkaa kehittymistään vahvana teknologiaosaajana Etelä-Pohjanmaalla ja on julkaissut viime vuosien aikana jatkuvasti uusia tuotteita samalla kehittäen asiakkaidensa koneiden digitalisaatiota.

Vuonna 1978 perustettu Epec Oy on Ponsse konsernin teknologiayhtiö, joka kehittää ja valmistaa kehittynyttä elektroniikkaa sekä ohjelmistoja työkoneisiin ja hyötyajoneuvoihin. Yrityksen tuotteet auttavat asiakkaita tuomaan markkinoille entistä energiatehokkaampia sekä tuottavampia työkoneita ja ajoneuvoja. Epec Oy toimii globaaleilla markkinoilla kilpaillen menestyksekkäästi suuria kansainvälisiä teknologiakonserneja vastaan.” Alkuperäinen toiminnan perusidea, älykkäiden ratkaisujen tarjoaminen asiakkaille, tuntuu kestävän hyvin edelleen. Näyttää, että yritys on onnistunut jatkamaan menestystä monista pienemmistä ja suuremmista teknologiamurroksista huolimatta ja niistä on osattu poimia tarkempaan tarkasteluun ja lopulta tuotantoon sellaiset, jotka ovat ylläpitäneet ja kehittäneet yrityksen kilpailukykyä, mikä ei varmastikaan ole ollut aina helppoa suurten kilpailijoiden kirittäessä” summaa ICT valiokunnan varapuheenjohtaja Tomi Kohtanen.

Korona-aikana yrityksessä on siirrytty tietotyön osalta etätöihin ja ulospäin näyttää siltä, että se ei ole yrityksen kehitystä hidastanut tai haitannut lainkaan. Epec Oy näkyy ja kuuluu myös somessa, varsinkin LinkedInssä useankin eri työntekijän voimin. Työntekijälähettilyys on saatu tässä yrityksessä valjastettua käyttöön. Yritys tekee tiivistä yhteystyötä alueen oppilaitosten kanssa tarjoamalla harjoittelupaikkoja ja toimii opinnäytetöiden kohteena.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtajan, Telia Finland Oyj:n paikallisjohtaja Petri Haapasen mukaan valiokunta sai tänä vuonna useita erittäin hyviä ehdotuksia palkittavaksi ja äänestyksen kautta päädyttiin voittajaan. ”Epec Oy nostettiin ehdokkaiden joukosta Vuoden 2020 digitaaliseksi eteläpohjalaisyritykseksi, koska se on toiminut pitkään ja omaa vahvat eteläpohjalaiset juuret. Se on innovatiivinen, ketterä ja luotettava huipputeknologian osaaja. Yrityksellä on pitkä ja kunnioitettava elinkaari. Se on lähtenyt elektroniikan edelläkävijästä tämän päivän digitalisaation kansainväliseksi toimijaksi. ICT valiokunta arvostaa yrityksen pitkäjänteistä kehitystyötä usean vuosikymmenten ajalta. Epec Oy toimii Ponsse -konsernin sisällä itsenäisenä toimijana ja on säilyttänyt oman sielunsa ja juurensa liiketoiminnassa. Yrityksen työllistävä vaikutus elektroniikka & ict -alalla on merkittävä alueellamme”, toteaa Petri Haapanen voittajasta.

Petri Haapanen
puheenjohtaja ICT valiokunta