WEBINAARI: Yritysjohdon ja vastuuhenkilöiden tietoturvaosaaminen

Aika: 19.5.2020 klo 13:00 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 18.5.2020
Kouluttaja: Mika Lindberg
Kenelle yrityksen johto, hallituksen jäsenet, yrittäjät

Yritysten ja organisaatioiden toiminta pohjautuu nykyisin tietoon, joten ne kärsivät myös yhä enemmän tietoihin kohdistuvista häiriöistä tai joutuvat tietomurtojen kohteeksi. Yrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeisiin tietoihin ja henkilötietoihin kohdistuvat häiriöt ja ongelmat saattavat aiheuttaa jatkuvasti pieniä tai isoja työmääriä, kustannuksia, mainehaittoja ja stressiä.

Tietoturvan ja tietosuojan toteutuminen ja kehittäminen ovat yrityksen johdon vastuulla, joten niiden johtaminen on tärkeää yrityksen liiketoiminnan turvaamiseksi, mutta myös yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden ja työntekijöiden suojaamiseksi. Yrityksiltä myös odotetaan tietoturvallisuuden hallintaa ja vaaditaan tietosuojalainsäädännön mukaista toimintaa.

Mitkä ovat yrityksen hallituksen, johdon ja vastuuhenkilöiden tehtävät ja vastuut tietoturvan ja tietosuojan osalta?
Miksi yrityksessä on tärkeä luoda tietoturvallisuuskulttuuria?
Miksi ja miten yrityksessä tulisi varautua tietoturvahäiriöihin?
Miten tulisi toimia, kun yritys joutuu kyberhyökkäyksen tai tietomurron kohteeksi?

Koulutuksessa käydään läpi, miksi yritysjohdon tulisi huolehtia yrityksen tietoturvan ja tietosuojan jatkuvasta toteutumisesta, miten tietoturvaa ja tietosuojaa johdetaan, miten tietoturvauhkiin ja tietosuojaongelmiin varaudutaan ja miten ongelmatilanteissa tulisi toimia. Koulutuksessa käydään myös läpi, miten tietoturvauhat ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvät vaatimukset otetaan osaksi yrityksen riskienhallintaa. Koulutuksessa käydään myös läpi ihmisten osallisuutta yrityksen tietoturvan ja tietosuojan toteutumisessa; tietoturvallisuuskulttuurin luomisen merkitystä sekä henkilöstön tiedottamisen, ohjeistamisen ja kouluttautumisen merkitystä.

Koulutus sopii kaikille, jotka toimivat yrityksen johdossa ja henkilöille, joiden työtehtäviin kuuluu tietoturvan ja tietosuojan toteutumiseen liittyviä tehtäviä. Koulutus sopii erinomaisesti myös hallituksissa työskenteleville.

Webinaarin ohjeet
Saat ennen tilaisuutta kalenterikutsun, millä osallistua Teams:n kautta pidettävään koulutukseen. Osallistu omalta koneeltasi. Tarvitset vain nettiyhteyden ja kuulokkeet. Webinaari toteutetaan livenä, voit esittää kysymyksiä sekä osallistua keskusteluun.

Ilmoittauduthan 18.5. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

• miksi yritysjohdon tulisi huolehtia yrityksen tietoturvan ja tietosuojan jatkuvasta toteutumisesta
  • miten tietoturvaa ja tietosuojaa johdetaan
  • miten tietoturvauhkiin ja tietosuojaongelmiin varaudutaan
  • miten ongelmatilanteissa tulisi toimia
  • miten tietoturvauhat ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvät vaatimukset otetaan osaksi yrityksen riskienhallintaa
  • ihmisten osallisuus yrityksen tietoturvan ja tietosuojan toteutumisessa;
    – tietoturvallisuuskulttuurin luomisen merkitys
    – henkilöstön tiedottamisen, ohjeistamisen ja kouluttautumisen merkitys

Jäsenetuhinta 240€
Hinta 320€

Hintoihin lisätään alv 24%. Osallistumismaksuun sisältyy sähköinen koulutusmateriaali ja luento. Muutokset mahdollisia. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

toimitusjohtaja Mika Lindberg, Opsec Oy

Kouluttajana toimii Opsec Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Mika Lindberg, joka on toiminut tietohallintoon, tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvissä tehtävissä yli 20 vuotta. Mika omaa vankan kokemuksen yritysten IT-ympäristöjen kokonaishallinnasta, sekä hallinnollisesta että teknisestä kehittämisestä. Tällä hetkellä Mika toimii Opsec Oy:n IT-joukkueen päävalmentajana ja asiantuntijana asiakkaiden IT-ympäristöjen kehitysprojekteissa. Lisäksi hän toimii tietohallinnon, tietoturvan ja tietosuojan kouluttajana ja huolehtii Opsec Oy:n asiakassuhteista.