Yhteiskehittämisen perusteet ja työkalut

Ilmoittaudu

Aika: 5.5.2020 klo 9:30 - 16:00
Paikka: Seinäjoki, tarkentuu myöhemmin
Ilmoittaudu viimeistään 27.4.2020
Kouluttaja: Krista Keränen
Kenelle Yritysten & julkisen puolen toimijoille, joiden työkuvaan sisältyy tuotteiden/palveluiden, prosessien tai esim. strategian kehittäminen.

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa?

Yhteiskehittämisellä tarkoitetaan organisaation sidosryhmien (mm. asiakkaat) osallistamista organisaation toiminnan kehittämiseen. Yleisimmin yhteiskehittämistä käytetään tuotteiden/palveluiden, prosessien tai strategian kehittämiseen.

Yhteiskehittäminen on olennainen osa muotoiluajattelua ja yhteiskehittämisen työkaluina toimivat erilaiset osallistavat palvelumuotoilun työkalut, jotka tuovat esille esim. asiakkaiden piileviä tarpeita mahdollistaen kilpailukykyisten tuotteiden/palveluiden kehittämisen.

Miksi yhteiskehittäminen on hyödyllistä?

 1. Saadaan uudenlaista tietoa, joka mahdollistaa paremman päätöksenteon
 • Yhteiskehittäminen mahdollistaa syvällisen asiakastuntemuksen
 • Yhteiskehittäminen tuo esille asiakkaiden piilevät tarpeet/haasteet
 • Yhteiskehittäminen tuo esille nykyisten tuotteiden/palveluiden kehittämistarpeet
 • Yhteiskehittäminen tuo tietoa siitä, mihin suuntaan kehitys/markkinat ovat menossa

2.Yhteiskehittäminen tuo organisaatioiden toimintaan ketteryyttä

 1. Koulutusnäkökulma – yhteiskehittämisen toteuttaminen kouluttaa organisaation toimijoita automaattisesti uusiin toimintatapoihin

4. Yhteiskehittämisessä syntyy automaattisesti aitoja viestinnän sisältöjä ja se tehostaa viestintää

Tavoite
Osallistuja ymmärtää mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja miten toimia sen mukaisesti

Koulutuksen tavoitteena on auttaa yrityksiä/ julkisen puolen toimijoita ymmärtämään, mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja, miten sitä voidaan hyödyntää osana mm. kilpailukyisten tuotteiden/palveluiden kehittämistä. Lisäksi tavoitteena on, että osallistujat oppivat käyttämään yhteiskehittämisen työkaluja osana oman toiminnan kehittämistä.

Kenelle
Yritysten/ julkisen puolen toimijoille, joiden työkuvaan sisältyy tuotteiden/palveluiden, prosessien tai esim. strategian kehittäminen.

Kokoa kehitystiimisi ja ilmoittudu mukaan, sillä: Ilmoita 5, maksa 4! 

Ilmoittauduthan 27.4. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Sisältö

 

 • Mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja mikä on oikeaa yhteiskehittämistä
 • Yhteiskehittämisen ”mindset”
 •  Yhteiskehittäminen, muotoiluajattelu ja palvelulogiikka
 • Yhteiskehittämisen työkalukartta – mitä käyttää ja missä vaiheessa
 • Työkalusprint eli testaamme empatiakarttaa, persoona-kuvausta ja palvelupolun/-prosessin rakentamista/ jokainen osallistuja pääsee rakentamaan jonkin omavalintaisen polun/prosessin
 • Yhteiskehittämisen tulosten analysointi ja raportointi – konkreettisia esimerkkejä

Koulutuspäivä on interaktiivinen ja sisältää paljon osallistavia menetelmiä

 

”Kristan koulutuksissa saa aina uusia käytännöllisiä vinkkejä työhönsä.”

”Tehokas peruspaketti yhteiskehittämiseen ja muotoiluajatteluun.”

”Kouluttajalla on rautainen ote ja kokemus yhteiskehittämisestä – suosittelen”

Hinta

jäsenetuhinta 365 € + alv 24 %
normaalihinta 550 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Ohjelma

9:45 Ilmoittautuminen ja tulokahvit suolaasella
10:00 Tilaisuuden avaus & esit­täy­ty­mis­kierros
12:00 Lounas
14:15 Päiväkahvit makialla
16:00 Yhteenveto ja loppukeskustelu

Oikeudet muutoksiin:
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Business Designer & Educator & Researcher, tri Krista Keränen, Vision Factory LtD

Business Designer & Educator & Researcher, tri Krista Keränen, Vision Factory LtD

Krista on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta aiheenaan palveluliiketoiminnan johtaminen, yhteiskehittäminen ja palvelumuotoilu. Hän on toiminut Laurea-ammattikorkeakoulussa mm. innovaatio- ja yrittäjyysjohtajana sekä vastannut palveluliiketoiminnan tutkimuksesta. Yrittäjänä hän on toiminut yli 20 vuotta.

Vuonna 2013 Krista voitti eurooppalaisessa innovaatiokilpailussa Capacity Building-kategorian pääpalkinnon CoCo-työkalupakilla. CoCo-työkalupakki sisältää mm. CoCo Cosmoksen, joka on yhteiskehittämisen palvelumuotoilupeli. Kristan BOOST+INNO projekti Laureassa on myös valittu Service Design Award 2018 finalistiksi. Projekti toteutettiin yhteiskehittämisen ja palvelumuotoilun keinoin.

Kristalle on kertynyt kokemusta yli 500 koulutuksen/työpajan vetämisestä, joiden aiheita on ollut palveluliiketoiminnan kehittäminen, yhteiskehittäminen (co-creation), muotoiluajattelu (design thinking, service design) ja innovaatiot.
Nykyisin Krista kouluttaa sekä konsultoi ja kouluttaa organisaatioita oman yrityksensä Vision Factory Oy:n kautta ja on mukana Laurean tutkimus- ja innovaatioprojekteissa.

Peruutusehto

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen