WEBINAARI: Power BI – Query Editor

Aika: 29.9.2020 klo 14:00 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 25.9.2020
Kouluttaja: Maija Andersson, Business Intelligence Expert, Pinja Group Oy
Kenelle Koulutus sopii niin vasta-alkajille kuin jo hieman enemmän Power BI:tä käyttäneille, jotka haluavat oppia käyttämään Query Editorin monipuolisia ominaisuuksia.​​​​​​​

Raportoinnin ensimmäiset askeleet ovat datan hakeminen lähdejärjestelmästä, muokkaaminen raportointiin sopivaan muotoon ja lataaminen raportointijärjestelmään. Tähän ns. ETL-prosessiin on Power BI:ssä oma Query Editor -työkalu.

Tässä koulutuksessa käydään läpi koko ETL-prosessi ja tutustutaan Query Editorin ominaisuuksiin. Harjoituksissa käydään läpi tyypillisimpiä datan muokkaustarpeita ja niiden toteuttamista Query Editorilla.

Ilmoittauduthan 25.9. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Webinaariin osallistuminen:

Tarvitset vain tietokoneen, nettiyhteyden ja kuulokkeet/kaiuttimet. Ennen koulutusta saat sähköpostiin osallistumislinkin, jota klikkaamalla verkkokoulutus avautuu.
Live-verkkokoulutuksen lisäksi sinulla on mahdollisuus katsoa koulutus tallenteena kuukauden ajan koulutuksen jälkeen. Voit kerrata, tai jos et pääset live-koulutukseen, voit katsoa tallenteen oman aikataulusi mukaan

Johdanto
ETL-prosessi

• Mitä ETLprosessi tarkoittaa?
  • Query Editorin edut

Tietolähteet
Query Editoriin tutustuminen

• Navigaatio
  • Työkalunauha
  • Kyselyt
  • Datan esikatselu
  • Kyselyn asetukset ja suoritetut askeleet

Yleisimmät Query Editorilla tehtävät muokkaukset

• Kyselyn monistaminen
  • Tietolähteen poistaminen latauksesta
  • Tietotyypin vaihto
  • Sarakkeen suodatus

Harjoituksia

• Datan noutaminen (exceltyökirjasta, kansiosta ja tietokannasta)
  • Datan muokkaaminen
    • Otsikon ylentäminen
    • Tietojen täydentäminen tyhjille riveille
    • Pivotoinnin poistaminen
    • Sarakkeiden uudelleen nimeäminen
    • Tietotyypin muuttaminen
    • Uuden sarakkeen lisääminen
    • Kyselyiden yhdistäminen
    • Sarakkeen laajentaminen
    • Sarakkeiden poistaminen
    • Sarakkeiden järjestäminen
  • Muokatun datan lataaminen Power BI:n tietomalliin

Aikaa kysymyksille

Jäsenetuhinta 180€ + alv 24%, Normaalihinta 280€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Maija Andersson  Business Intelligence Expert ​​​​​​​Pinja Group Oy

Maija Andersson Business Intelligence Expert ​​​​​​​Pinja Group Oy

Maija Andersson toimii Pinjalla BI asiantuntijana, konsulttina ja koulutusvastaavana. Maija rakastaa numeroita, dataa, tiedon visualisointia ja selkeitä raportteja. Maija on työskennellyt Power BI:n parissa vuodesta 2016 lähtien ja kouluttanut suunnilleen yhtä kauan. Kouluttajana Maijalla on rauhallinen ja innostava ote ja hän käy asiat läpi selkeiden esimerkkien kautta.